QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzeňském kraji je 6 nakažených! Záchranáři vzkazují, neblokujte tísňovou linku

15.03.2020 19:06

Celkem 6 nakažených koronavirem je aktuálně v Plzeňském kraji (údaj Ministerstva zdravotnictví České republiky k nedělní 18. hodině). V celé ČR jde o 253 lidí. Zřízena je nová linka 1212!

covid-19-4908690_1920

První případ potvrzený v Plzeňském kraji je ze středy 11. března. Během víkendu přibyly další 4 potvrzené případy. Celkem je v Plzeňském kraji nakaženo koronavirem 6 lidí, v celé ČR je to 253 lidí.

V celé ČR bylo testováno 4065 lidí, v Plzeňském kraji to bylo více než 300 lidí. Zvyšuje se i počet nakažených lidí, u kterých není jasný původ nákazy (celkem 47,4 %). Téměř 40 % lidí se nakazilo v Itálii. To byl také případ prvních dvou případů v Plzeňském kraji. Přibývá také nakažených z Rakouska. Nejvíce nakažených lidí je v Praze (96), dále v Olomouckém kraji (32) a ve Středočeském kraj (28).

Pokud máte příznaky nemoci, nevolejte na tísňovou linku záchranné služby. Pro tyto účely slouží infolinky Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje. Kontakty nadete na stránkáh KHS - zde.

Dále byla zřízena nová celostátní linka 1212!

Návody, jak postupovat, vám dají také nové internetové stránky, které zřídilo Ministerstvo zdravotnictví ČR - https://koronavirus.mzcr.cz/

Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje upozorňuje, aby lidé neblokovali tísňovou linku. "Máte li pouze malé příznaky nemoci COVID 19, nevolejte linku 155. Tato linka je tísňovou linkou, není informační linkou a vaše potíže bude stejně cestou našeho zdravotnického operačního střediska řešit KHS (Krajská hygienická stanice). Nic tím neurychlíte. Pouze blokujte linku těm, kdo pomoc potřebují okamžitě. ANO i v této době řešíme infarkty, mrtvice, vážné úrazy, NZO. Blokování linky 155 považujeme za sobecké..." zní vzkaz záchranářů.

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24