V Plzeňském kraji se sešel krizový štáb! Situace v zemi se zhoršuje

09.09.2020 20:31

Epidemiologická situace v zemi se zhoršuje! Z tohoto důvodu zasedl ve středu 9. září také krizový štáb Plzeňského kraje, situaci v kraji ale nakonec vyhodnotil jako dobrou. Nejhorší situace je v Plzni a na jihu Plzeňska.

covid-19-5080950_960_720

"Situaci v kraji hodnotí hygienici jako poměrně klidnou, projednávala se případná opatření v případě zvýšení počtu nakažených," informovala mluvčí Plzeňského kraje Alena Marešová.

Vyjma lokality Nová Ves, kde KHS vydala mimořádné opatření, není v kraji jiná lokalita se zvýšeným počtem nemocných. Zástupci KHS také potvrdili, že nejhorší situace je v Plzni, naopak nejlépe si vede Domažlicko, Tachovsko a Klatovsko.

Podle hygieniků se zatím v kraji daří dohledávat kontakty nakažených osob. "Přesto je potřeba být připraveni a mít předběžně nachystaná případná mimořádná opatření. Vše se bude řídit podle „semaforu“, který aktualizuje ministerstvo zdravotnictví," dodala Alena Marešová.

Na zasedání štábu se řešila i otázka případného navýšení počtu odběrových míst. Ta nyní fungují ve fakultní nemocnici v Plzni, v Klatovské nemocnici a v Bioptické laboratoři v Plzni. Pokud by vznikla potřeba počet navýšit, je kraj schopen ve spolupráci s nemocnicemi a HZS PK do dvou dnů odběrové místo vybudovat. Nadále funguje také odběrová sanita.

V Plzeňském kraji se nákaza objevila nejen v Nové Vsi, ale také v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech nebo v Přešticích. Zavřená je kvůli koronaviru plzeňská ZŠ Benešova a s nákazou nemocí covid-19 se potýká hokejový klub HC Škoda. Více čtěte zde.

Od čtvrtka 10. září je v ČR opět povinné nosit roušky uvnitř budov. Více čtěte zde.

FOTO: ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24