QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzeňském kraji zkomplikovala provoz ledovka a nehody - FOTO

07.02.2019 18:32     07.02.2019 19:44

Silnice v kraji pokryla ledovka! Špatná situace byla hlášena ze severního Plzeňska. Na Tachovsku boural autobus a zasahovat musely složky IZS.

dn autobus

Na území Plzeňského kraje se v průběhu čtvrtečního odpoledne kvůli mrholení vytvořila kluzká vrstva, místy až ledovka. Postupně začalo přibývat také nehod.

"Řidičům doporučujeme, aby přizpůsobili rychlost jízdy povaze a stavu vozovky a rovněž svým schopnostem, dodržovali mezi vozidly větší bezpečnostní vzdálenost a počítali s podstatně větší brzdou drahou," řekla mluvčí policie Pavla Burešová.

S přibývajícími srážkami a zhoršením situace se začaly postupně od podvečera už množit i nehody. Na Tachovsku u obce Kostelec havaroval autobus s několika cestujícími. "Aktuálně již máme v souvislosti s ledovkou oznámeno několik dopravních nehod. Oznámena nám byla například havarie autobusu na Tachovsku na silnici II/203," komenotvala situaci policejní mluvčí. 

Podle informací hasičů bylo v autobuse asi 17 osob. "Jednu osobu jsme vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení," řekl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že i v místech této nehody dělá problémy ledovka a sami hasiči měli problém se k nehodě dostat.

"Z místa události transportujeme ženu ve věku 45 let s těžkým zraněním horní končetiny prostřednictvím letecké záchranné služby do FN Plzeň na urgentní příjem. Dále jme ošetřili dalších 5 osob s velmi lehkými zraněními, ti budou převezeni do Stodské nemocnice a do FN Plzeň na Borech na chirurgickou ambulanci," doplnila k zásahu mluvčí záchranky Mária Svobodová.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24