V plzeňských bytech už se ohřejeme! Teplárna odstartovala temperování

11.09.2019 18:31

Ochlazení, které přišlo na začátku tohoto týdne, donutilo plzeňskou teplárnu "otočit kohoutky". Teplárna začala s temperováním. Přitopit si mohou lidé hlavně ráno a večer.

ilustrační foto_QAP_foto (2)

Od začátku tohoto týdne zahájila Plzeňská teplárenská plošné temperování objektů. Přitopit si mohou lidé v bytech a domech zejména v ranních a večerních hodinách.

"Prioritně bylo zatopeno v základních a mateřských školách, nemocnicích a domech seniorů. V případě oteplení nad 17°C se budou výměníkové stanice automaticky odstavovat. Jako vždy jsme připraveni operativně reagovat na případné změny venkovní teploty. V loňském roce se rozběhla v Plzni klasická topná sezona s celodenním vytápěním 24. září," říká mluvčí teplárny Petra Siegerová.

Pravidla pro vytápění jsou jasně daná vyhláškou. "Otopné období je zde definováno od 1. září do 31. května následujícího roku. V tomto období se dodávka tepelné energie zahájí, když průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě nebo lokalitě poklesne pod +13°C ve dvou po sobě následujících dnech a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad +13°C pro následující den," vysvětluje mluvčí Plzeňské teplárenské.

Pokud by lidé přece jen měli problémy s topením, mohou se obrátit na speciální linku Plzeňské teplárenské, která funguje non stop na čísle 800 505 505. Dotazy mohou klienti posílat také v textové podobě.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24