V Plzni můžete vyrazit na speciální prohlídky podzemí s baterkou

30.05.2022 7:43

Znáte Plzeňské historické podzemí a chcete si ho prohlédnout netradičně? Už v tomto týdnu začínají speciální prohlídky Plzeňského historického podzemí za svitu baterek.

Plzeňské historické podzemí (8)
Plzeňské historické podzemí (8)Plzeňské historické podzemí (4)Plzeňské historické podzemí (1)Plzeňské historické podzemí (5)Plzeňské historické podzemí (6)Plzeňské historické podzemí (10)Plzeňské historické podzemí (11)Plzeňské historické podzemí (12)Plzeňské historické podzemí. (10)Plzeňské historické podzemí.IIPlzeňské historické podzemíPlzeňské historické podzemí6

Prohlídky se budou konat od 31. května do 5. června, vždy od 16 a 17 hodin. Speciální prohlídky vás zavedou i do běžně nepřístupné části podzemní chodby.

Plzeňské historické podzemí je s délkou 13 km jedním z největších komplexů podzemních prostor u nás. Přístupné je již více než 35 let, a to z původního právovárečného domu z 15. století, ve kterém dnes sídlí unikátní Pivovarské muzeum.

Podzemní prostory dříve sloužily k výrobě piva, skladování potravin, ale také jako obranný systém během dob nepokojů. Díky exponátům a vystaveným nálezům proniknete během prohlídky do historie města a každodenního života středověkých obyvatel města Plzně a také se dozvíte, jak podzemí od 13. století vznikalo.

Na závěr můžete zážitek ze speciální prohlídky umocnit návštěvou Pivotéky v Pivovarském muzeu. Na výběr je téměř 140 druhů piv z více než 25 českých minipivovarů – od ležáků přes ALE, IPA, Stouty, kyseláče až po piva stařená v sudech po nejrůznějších destilátech.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24