V Plzni na Doubravce začíná stavba nové cyklostezky

01.06.2022 14:06

Propojení Újezda s Červeným hrádkem zajistí nově budovaná stezka pro pěší a cyklisty. Stavbou se obnoví místní historické cesty. Kdy se po stezce budeme moci vydat, naleznete v článku.

mmr ebike

První červnový den přinesl zahájení stavebních prací v Městském obvodu Plzeň 4. Historicky Újezd a Červený Hrádek propojovaly okrajové cesty, nyní dojde k jejich obnově a vznikne tak nová cyklostezka, na které se poprvé projedeme na konci září.

Stezka bude dlouhá 1,7 kilometru a skládá se ze dvou částí. „Vybudováním těchto dvou úseků stezek pro pěší a cyklisty vznikne další bezpečné spojení vnějších částí Plzně. Cyklisté, kteří jezdí z Újezdu do Červeného Hrádku častěji, získají možnost další alternativy,“ řekl náměstek primátora Michal Vozobule.

nová cyklostezka mapa

První část bude dlouhá 930 metrů a zbudovaná v přírodním duchu. Povrch bude zpevněný kamenivem a stezku olemuje ovocná alej. Jedná se o úsek v ulici Na Drážkách v Újezdě pokračující k telekomunikačnímu stožáru nad Červeným Hrádkem. „Podél cyklostezky vysadíme celkem 83 stromů v místech, kde vlastníme pozemky nebo kde nám to vlastníci pozemků umožní. Většina zeleně bude lemovat první část cesty. Na přání našich občanů se bude jednat o ovocné stromy, například jabloně, slivoně nebo višně,“ upřesnil Tomáš Soukup, starosta Městského obvodu Plzeň 4.

Druhá část bude 830 metrů dlouhá a 2,5 metrů široká. Asfaltová část stezky propojí ulici Na Drážkách v Újezdě s Jižní ulicí v Červeném Hrádku.

Financovat stavbu bude Správa veřejného statku města Plzně spolu s Městským obvodem Plzeň 4. Stavba bude stát 10,5 milionu korun.

 

foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24