V Plzni se bude jezdit ekologicky

01.04.2022 9:55

Svézt se plně elektrickou Škodou Enyaq iV nebo Škodou Octavia na CNG mohou Plzeňané už od dubna, a to díky službě ecoCity TAXI, která přichází se zcela novým konceptem.

DSC09860cb
DSC09860cbDSC04410DSC04427DSC04452DSC04439DSC04480DSC04458DSC04505DSC04519DSC06212 kopieDSC06231 kopieDSC07809

 „Chceme být ekologičtí, féroví a dostupní do 5 minut,“ shrnuje hlavní benefity ecoCity TAXI spolumajitel společnosti Miroslav Bláha.

EcoCity TAXI je ryze plzeňská a čistě ekologická taxislužba, která kromě individuální dopravy přepraví bezpečně děti, odveze seniory k lékaři nebo na úřady a poradí si, když je potřeba se zvířecím mazlíčkem dojet k veterináři. „Taxi služba by měla vyhovovat každému dle jeho potřeb, proto naše služby přizpůsobujeme jak majitelům domácích zvířat, dětem, tak seniorům. Pro seniory máme také speciální snížený tarif na jízdu s ecoCity TAXI,“ vysvětluje Miroslav Bláha.

DSC04439Mezi další nabízené služby patří například kurýrní služba, kterou lze využít pro doručení zásilek nebo třeba květin, a také firemní taxi, které pomůže firmám s přepravou zaměstnanců například na firemní akci nebo schůzku. „Už nyní je služba ecoCity TAXI využívána jako pick-up servis pro zákazníky autoservisu, kteří se ze servisu potřebují dostat do práce. Tato služba je pro zákazníky Autocentra Jan Šmucler zcela zdarma,“ doplňuje Bláha.

Už podle názvu sází ecoCity TAXI na ekologii a šetrný přístup k životnímu prostředí, tím to ale nekončí servis pro zákazníka je mnohem širší. „Zahajujeme novou éru taxislužby, což znamená například nasazení nejnovějších ekologických vozů, pravidelné čištění interiéru, jednotný dress code personálu nebo jen prostá pomoc při otevírání dveří u auta nebo naložení zavazadel. Bohužel to dnes není u taxislužeb samozřejmostí, a to chceme změnit,“ pokračuje Bláha. Další výzvou pro ecoCity TAXI je dojezd do 5 minut od objednání vozu.

DSC04458

„Dojezdový čas se hodně odvíjí od dopravní situace ve městě. Během večerních a nočních hodin je dojezdový čas kolem pěti minut, v ranní špičce je potřeba počítat s dojezdem kolem deseti minut,“ vysvětluje vedoucí dispečinku ecoCity TAXI Jarmila Tomášková. Dispečeři plánují trasy tak, aby vozy nejezdily tzv. „prázdné kilometry“. „V praxi to vypadá tak, že neposíláme auto přes celé město za klientem, ale snažíme se využít místa, kde se právě auto s řidičem nachází,“ doplňuje Jarmila Tomášková a dodává, že dispečink je v podstatě jádro celé společnosti. „Dispečink je základ a musí spolehlivě fungovat, proto v budoucnu plánujeme rozšíření týmu o další posily,“ uzavírá Tomášková.

EcoCity TAXI je férová taxislužba, pro všechny, kteří chtějí jezdit ekologicky, spolehlivě a se zárukou kvalitního servisu.

Chcete v Plzni jezdit ekologicky? Volejte ecoCity TAXI 777 361 361.

foto: Šmucler media

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24