QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se putuje z Hamburku na Petrohrad. Výstava připomíná slavné osobnosti

06.10.2021 13:17

Město Plzeň připravilo pro občany i návštěvníky výstavu s přiblížením osobností spjaté s méně známou čtvrtí Plzně – Petrohradem. Z Hamburku na Petrohrad vede také nová naučná stezka.

paluba hamburk, výstava, foto - plzeneu_2
paluba hamburk, výstava, foto - plzeneu_2paluba hamburk, výstava, foto - plzeneu_3paluba hamburk, vystava, foto - plzeneu_1paluba hamburk, výstava, foto - plzeneu_4

Josef Skupa, Miroslav Horníček, Karel Gott, Miroslav Zikmund, Božena Kamenická (bába radnická), Jiří Trnka, jsou osobnosti spjaté s opomíjenou plzeňskou čtvrtí Petrohrad. Město Plzeň připravilo pro občany i návštěvníky přiblížení osobností této oblasti výstavou Slavní Petrohradští v Palubě Hamburk. Na výstavních panelech návštěvníci nahlédnou do veřejných i soukromých životů slavných osobností. Výstava Slavní Petrohradští bude k vidění v Palubě Hamburk do konce října.

Od začátku října je otevřená tříkilometrová stezka Z Hamburku na Petrohrad, která končí na Jiráskovo náměstí před Masarykovo základní školou. Upozorňuje na důležitá místa, události a osobnosti slovanské části Petrohrad. Stezku doprovází na všech jejích dvanácti zastaveních zajímavá soutěž pro děti s drobnou odměnou, pokud odevzdají odpověď na alespoň deset otázek uvedených na kartě. Tu je možné si vyzvednout v informačním centru na Palubě Hamburk.

foto: plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24