QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se usídlí štáb České televize! Natáčet se bude znělka pro StarDance

20.08.2019 7:58

V ulicích Plzně se bude v nadcházejících dnech opět filmovat. Tentokrát se bude natáčet znělka pro StarDance. Na některých místech může dojít k dopravním omezením!

Decibely lásky (8)

Plzeň v příštích dnech čeká jedinečná událost. V centru města se bude natáčet kampaň k podzimní desáté řadě pořadu České televize StarDance X …když hvězdy tančí. Vůbec poprvé v historii známé taneční soutěže budou její úvodní znělka a doprovodná videa vznikat v exteriéru, a to přímo v ulicích města.

Až na 180 lidí z řad účinkujících, komparzistů a natáčecího štábu obsadí v nejbližších dnech Plzeň a její ulice. "Pro město představuje natáčení skutečně významnou událost, ať již z pohledu unikátnosti vznikající znělky a celé kampaně, jež spočívá v dosazení tanečníků a samotného natáčení přímo do ulic, tak i z pohledu jmen tvůrců, kteří za desátým dílem pořadu stojí. Režisérem je Tomáš Bařina, který byl v letošním roce nominován na cenu Český lev za seriál Vzteklina a v minulosti režíroval například filmy Bobule či Román pro muže. Kameru zastoupí Tomáš Sysel, též nominovaný na Českého lva za snímek Toman,“ informuje Radka Šámalová z Regionální Filmové Kanceláře Plzeňského kraje. "O uskutečnění natáčení v Plzni jsme jednali se zástupci České televize a představiteli vedení města více jak dva týdny. Hlavním problémem byl současný počet uzavírek a skutečnost, že natáčení přinese uzavírky další. Snažili jsme se však nalézt nejlepší řešení jak pro místní obyvatele, tak i filmaře," dodává Šámalová.

Během natáčení bude i nadále ve filmaři obsazených ulicích umožněn průjezd pro zásobování a částečně i dopravu. Zástupci České televize přislíbili být v tomto tématu obyvatelům města co nejvíce přístupní, připouští však, že mírné komplikace natáčení způsobí.

"K nápadu natočení znělky i kampaně pro letošní ročník mě inspiroval film a muzikál Zpívání v dešti. Do této doby se znělky natáčely jen v interiérech nebo ve studiu, ale mě fascinovala kombinace deště, města a lidí v něm. StarDance je sice o eleganci a tanci, ale lákalo mě do tohoto formátu plného lesku vsunout i pocit naprosto všedních a běžných situací na ulici, které tanec promění v něco neobvyklého,“ vysvětluje režisér Tomáš Bařina. Volba plzeňských ulic byla od počátku hledání natáčecí lokace jasná, ať již z pohledu jednotné architektury budov v centru města, tak i vzhledem k jejich jednotnému profilu a městskému rázu. Jak již naznačil režisér pořadu Tomáš Bařina, během natáčení se budou ulice uměle zadešťovat, žádné větší zásahy do ulic však natáčecí štáb neplánuje.

Na tanečním parketu se opět utká deset párů, vždy v kombinaci známá osobnost a profesionál. V desáté sérii StarDance X se mohou diváci těšit například na rybáře a moderátora Jakuba Vágnera, zpěváka Ondřeje Ládka, známého hlavně pod pseudonymem Xindl X, herce Miroslava Hanuše, blogera Karla “Kovy” Kováře, spisovatelku Radku Třeštíkovou, biatlonistku Gabrielu Koukalovou a mnohé další osobnosti z řad českých zpěváků a herců. Soutěží se ve standardních a latinskoamerických tancích.

Diváci se mohou těšit na řadu novinek, například jeden večer bude věnovaný Karlu Gottovi, který nedávno oslavil 80. narozeniny. Bude se také tančit na známé písně z pohádek a tvůrci pořadu vzpomenou i na sametovou revoluci. Jeden z přímých přenosů bude tradičně věnován Centru Paraple. Jednotlivá vystoupení hodnotí čtyřčlenná porota, do které usednou Tatiana Drexler, Zdeněk Chlopčík a nově si roli porotce vyzkouší Richard Genzer a Jan Tománek. Rozhodnutí, kdo z párů postoupí dál, je ale i v rukou hlasujících diváků. StarDance provede moderátorská dvojice Marek Eben a Tereza Kostková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24