QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni startují Adventní trhy. Na uložení Ježíška do jesliček si počkáme

22.11.2019 13:58

V Plzni v sobotu odstartují nejžádanější trhy sezóny. Adventní trhy nabídnou nejen stánky, ale i řadu doprovodného programu, včetně ponocného nebo průvodu s Ježíškem...

Příprava na trhy_QAP_foto (1)

Náměstí Republiky v Plzni už je kompletně nachystané na zahájení Adventních trhů. V minulých letech se konaly pod názvem Vánoční trhy a jsou vždy samotným vyvrcholením sezóny.

Hned v sobotu 23. listopadu, kdy se trhy oficiálně otevřou, bude na programu ohňostroj. Nad náměstím se rozzáří v 18 hodin. Také v průběhu letošních trhů se mohou návštěvníci těšit na hlášení ponocného, který bude centrem Plzně procházet každý den v 17 a 18 hodin. V letošním programu je navíc jedna novinka. V úterý 17. prosince se bude v 18 hodin slavnostně pokládat Ježíšek do jesliček. V 18:00 vyjde z plzeňského biskupství na náměstí Republiky průvod s Ježíškem, kterého ponese biskup Tomáš Holub.

Ještě před tím ale dojde naopak na tradiční akci, která v Plzni každoročně oficiálně zahajuje advent. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu Plzně i s doprovodným programem proběhne v neděli 1. prosince. Trhy poběží až do 23. prosince, otevřené budou každý den od 9 do 19 hodin.

Krom jiných stánků mohou zájemci i letos dorazit ke speciálnímu prodejnímu místu nakladatelství Starý most. K mání budou starší tituly i úplné knižní novinky letošního roku (podrobnosti najdete zde). Chybět nebude ani každodenní hudební program na pódiu.

Adventní trhy vyvrcholí den před Štědrým dnem, tedy 23. prosince. Stánky ovšem z náměstí nezmizí. Na Adventní trhy totiž navážou Novoroční trhy, které potrvají od 24. prosince až 1. ledna 2020. Právě na Nový rok bude opět připravený i slavnostní ohňostroj.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24