V Plzni začne v květnu promítat Autodepokino

07.05.2020 13:47

Promítat se bude přímo na parkovišti v DEPO2015. Diváci se mohou těšit mimo jiné na snímky Vlastníci, Joker a Tenkrát v Hollywoodu.

2

Promítat se bude v areálu DEPO2015 v Plzni od 14. do 17. května. Projekce bude na LED obrazovku širokou 12 metrů ve zvukovém formátu Silent Disco. Jedná se o největší možnou kvalitu, co se týká velikosti, obrazu a zvuku.

Na projektu Autokino se podílejí mimo jiné organizátoři filmového festivalu Finále. "Situace, která nastala v polovině března se výrazně dotkla nejen festivalu Finále Plzeň, který jsme byli nuceni přesunout na konec září, ale kin a filmů obecně. Jsem proto velice ráda, že jsme se mohli podílet na dramaturgii autokina v areálu DEPO2015 v Plzni. Výběr filmů je přizpůsoben osobitému formátu, který zde není příliš obvyklý. Kromě českých filmů s diváckým potenciálem jsme se rozhodli zařadit i filmy z produkce USA, kde se autokina zrodila. Věřím, že si z naší filmové nabídky vybere každý a že si vybrané snímky užijete ze sedačky vašich vozů stejně, jako byste si je užili v křeslech kin!” uvedla ředitelka festivalu Eva Veruňková Košařová

"Jsme rádi, že společně s Finále Plzeň a ZL Production můžeme v této, pro kulturu, nelehké době nabídnout pro Plzeňské diváky tento zajímavý formát projekcí.  Pro diváky to navíc bude jedna z prvních příjemných možností se opět setkat s kinem a vůbec s kulturou mimo svůj domov. Doufáme, že tento netradiční formát bude mít u diváků úspěch a podaří se nám alespoň takto omezeně nastartovat veřejné kulturní produkce,“ říká za DEPO2015 programový ředitel Jan Štěpán

Organizátoři nabídnou projekce snímků Vlastníci, Joker, Tenkrát v Hollywoodu, Příliš osobní známost, Rivalové, Poslední aristokratka, Rambo – Poslední krev. Promítání začne ve čtvrtek 14. května filmem Rivalové a od pátku do neděle poběží vždy dva filmy denně, ráno a večer. Vstupenky lze koupit přímo na místě, ale i v síti Plzeňské vstupenky nebo na GoOut.

Kapacita areálu je 120 aut na jedno promítání.

FOTO:  DEPO2015

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24