V Plzni zahájily provoz první turistické cíle. Kdy se otevřou další?

01.05.2020 10:30

Opatření kvůli koronaviru už se začínají uvolňovat. Přinášíme přehled termínů zahájení provozu oblíbených míst v západočeské metropoli.

červen 2018 (1076)

Už v těchto dnech můžeme vyrazit do zoo, Dinoparku nebo na farmářské trhy. Otevřeno má také turistické informační centrum na náměstí Republiky vedle radnice.

Na první letošní farmářské trhy zamířili zákazníci 25. dubna. V pořadí druhé trhy se uskuteční v sobotu 2. května od 8 do 12 hodin na náměstí Republiky. Stále ale musíme počítat s řadou omezení. Více jsme psali zde.

Otevřeno už má i zoo, také zde musíme dodržovat celou řadu hygienických opatření. Přístupné jsou pouze venkovní prostory a vstupenku si musíme koupit online předem. Více se dozvíte zde. V provozu už je také sousední Dinopark, který je přístupný pouze přes vchod Vinice a také pouze se vstupenkou koupenou přes internet.

Blíží už se také termíny otevření plzeňských muzeí a památek. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch dnes upřesnil, za jakých podmínek sem mohou zamířit návštěvníci. Do muzeí, galerií a výstavních síní bude smět po jejich otevření v pondělí 11. května jen 100 lidí současně a maximálně jeden na každých deset metrů čtverečních. V divadlech bude možné obsadit jen každou druhou řadu, v kinech by mělo dvojici diváků od dalších oddělit volné sedadlo. 

Kdy mají v plánu otevřít jednotlivé turistické cíle?

Věž katedrály sv. Bartoloměje │ 11. května
Pivovar Plzeňský Prazdroj │ 25. května
Stará synagoga │ 8. června │
Západočeské muzeum a všechny jeho pobočky │12. května │ ÚT – NE │ 10 – 18
Muzeum loutek │ 12. května │ ÚT – NE │ 10 – 18
Západočeská galerie │ 12. května │ ÚT – NE │ 10 – 18
Papírna │ 11. května │ PO – PÁ │ 11 – 20
Muzeum strašidel │ 11. května │ PO – NE │ 10 – 18
DEPO2015 │ obchody v Tržnici Depo mají otevřeno │ ÚT a ČT │ 14 – 18

ZDROJ: www.visitplzen.eu, FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24