QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V prosinci se opět otevřou návštěvnická centra na Šumavě

30.11.2019 9:03

V návštěvnických centrech na Šumavě začíná zimní sezona, centra se otevřou opět od prosince. V jednom z nich, na Kvildě, na vás čeká nádherná výstava. A samozřejmě zvířátka - vlci, jeleni i rysi.

NC Srni vlci_foto QAP_cz (18)

Návštěvnická centra i některá informační střediska spadající pod NP Šumava byly během listopadu uzavřeny, ale v prosinci se znovu otevírají. Pozor ale na některé uzavírky například při vánočních svátcích apod.

Centrum na Kvildě s jelenním a rysím výběhem je otevřeno od 8:30 do 16:00. Zavřeno bude ve dnech 1.-2. prosince a potom od 23. do 26. prosince. Aktuální výstava v NC Kvilda je složena z obrázků výherců výtvarné soutěže na téma Ptáci v Národním parku Šumava, které se neslo celým rokem 2019.

NC Srní s vlčím výběhem bude v prosinci otevřeno rovněž od 8:30 do 16:00, zavřeno bude přes vánoční svátky od 23. do 26. prosince.

Během prosince budou otevřeny také další informační centra na Šumavě, která byla po celý listopad uzavřena. Jsou to IS Kvilda, ve Svinné Ladě, Stožci, Kašperských Horách nebo v Alžbětíně.

Některá informační centra jsou uzavřena po celou zimu. Jedná se o infocentra Idina Pila, Rokyta, Březník a Poledník.

Provozní dobu center najdete na stránách NP Šumava zde.

ilustrační foto QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24