QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Železné Rudě začala kompletní demolice bývalého Espressa - FOTKY a VIDEO

22.10.2020 16:47

Dlouhá léta je budova bývalé slavné cukrárny Espresso ostudou centra Železné Rudy. Teď se konečně vše pohnulo. Stavba jde definitivně k zemi. Pro Železnou Rudu je to velký den!
 

Železná Ruda demolice Espressa_ (7)
Železná Ruda demolice Espressa_ (7)Železná Ruda demolice Espressa_ (8)Železná Ruda demolice Espressa_ (9)Železná Ruda demolice Espressa_ (10)Železná Ruda demolice Espressa_ (11)

Zchátralá budova hyzdila centrum Železné Rudy už řadu let. Problémem byly složité majetkové vztahy. Budovu město získalo do svého vlastnictví jiř v roce 2019, kompletní demolici ale může začít až nyní po vypořádání majetkových poměrů a získání demoličního výměru. V místě zbourané, kdysi velmi slavné cukrárny, vznikne park.

"Dnešek je pro nás historickým dnem, ruina bývalé cukrárny Espresso hyzdila naše město přes tři desítky let a nikdo s tím nedokázal nic udělat. Nám se podařilo získat budovu do majetku města, vyřešili jsme velmi složité majetkové poměry s pozemky a získali jsme povinná povolení a demoliční výměr. Nyní tak můžeme konečně stavbu odstranit," usmíval se ve čtvrtek 22. října starosta Železné Rudy Filip Smola. Pro něj samotného je demolice objektu emotivní záležitostí, a tak si udělal dokonce kurz na bagristu a část budovy sám zdemoloval. Podívejte se na video.

Město s částečnou demolicí objektu začalo už v roce 2019, kdy získalo budovu do svého vlastnictví. Město ale nemělo ještě ve vlastnictví pozemky pod objektem. Proto v létě roku 2019 nechalo zbourat alespoň druhé patro chátrající budovy. Více jsme psali zde.

 

ZDROJ: foto a video - fcb Informační turistické centrum a Environmentální centrum Železná Ruda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24