QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V zemědělském družstvu v Měčíně hořelo, škoda zřejmě překročí 10 milionů-FOTKY

14.08.2019 20:05

V podvečer se v areálu zemědělského družstva v Mělčíně rozmohl požár, který zřejmě napáchá škody, odpovídající částce vyšší než je 10 milionů Kč. Na místě zasahovalo hned několik jednotek hasičů. 

Požár v zemědělském družstvu Měčín (12)
Požár v zemědělském družstvu Měčín (7)Požár v zemědělském družstvu Měčín (8)Požár v zemědělském družstvu Měčín (9)Požár v zemědělském družstvu Měčín (10)Požár v zemědělském družstvu Měčín (11)Požár v zemědělském družstvu Měčín (12)Požár v zemědělském družstvu Měčín (13)

V Měčíně okolo 19. hodiny hořela zemědělská technika v areálu zemědělského družstva. Na místě události zasahovaly 4 jednotky hasičů. 

Požár zničil dva traktory a zasáhl i dva kombajny. Jednomu z kombajnů poškodil kabinu a interiér, u druhého kombajnu byla zasáhnuta boční část. Třetí kombajn se naštěstí podařilo uchránit.  Ke zasaženým traktorům byla zapřažena technika, která byla též částečně poškozena. Oheň částečně ožehl i budovu, nacházející se v těsné blízosti.

"Hasiči použili k hašení vodní proudy a pěnu," uvedl tiskový mluvči hasičů Petr Poncar a dodává: "Nyní kontrolujeme termokamerou budovu, zda se požár nedostal do střešní konstrukce a vnitřku budovy."

Odhaduje se, že škoda, kterou požár způsobil bude vyšší než částka 10 milionů korun. 

Příčina požáru je v šetření. 

Foto: HZS Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24