Vandal se vyřádil na autech na Doubravce. Policie po něm pátrá - FOTKY

15.10.2019 12:04

Celkem pět poškozených aut je výsledkem řádění vandala na jednom z parkovišť v Plzni na Doubravce. Zatím neznámý pachatel na ně zútočil kameny, policie po něm pátrá.

2
235467

K poškození celkem pěti aut došlo o uplynulém víkendu na parkovišti u hobbymarketu na Rokycanské v Plzni. Zatím neznámému vandalovi hrozí až rok ve vězení.

"Při ohledání místa činu přivolaní policisté nalezli 5 kamenů, které neznámý vandal použil k jejich poškození. Vhozením kamene do skleněné výplně každému z vozidel způsobil jejich majitelům hmotnou škodu v předběžné výši za 10 000 korun. Kdo a z jakého důvodu takové poškození způsobil v současné době zjišťují doubravečtí policisté," říká mluvčí policie Veronika Hokrová.

Policie už v souvislosti s případem zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Po pachateli ale stále pátrá. "V případě odhalení a dopadení pachatele mu za tento čin v pravomocném rozhodnutí může hrozit až jeden rok odnětí svobody," dodává policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24