QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vánoce ovládnou region! Města po celém kraji rozsvítí vánoční stromy

26.11.2018 7:02

Už v tomto týdnu začne regionem vládnout opravdová vánoční atmosféra. Ve městech po celém kraji se budou slavnostně rozsvěcovat vánoční stromy. Podívejte se na přehled akcí!

FOTO_QAP_CZ (51)

Plzeň

Na náměstí Republiky se rozzáří vánoční strom o první adventní neděli 2. prosince. Program bude probíhat už od odpoledních hodin. Rozsvícení je naplánované na 18. hodinu. Podrobnosti k programu najdete zde.

  • Doubravka - slavnostní rozsvícení bude spojené jako tradičně s akcí Čertí rojení 1. prosince. Program bude probíhat od 16:30 v OC Centrum, pak vyrazí lampionový průvod do Habrmannova parku, kde se rozsvícení plánuje na 19. hodinu.
  • Slovany - vánoční strom před radnicí na Francouzské se rozsvítí v 17 hodin. Program bude probíhat už od 16 hodin. Vystoupí v něm různé soubory jako Pilsen Voice, Meteláček a další.
  • Lochotín - v parku U Bazénu se tradiční akce chystá na 4. prosince. Hudební program odstartuje v 17 hodin, zazpívá v něm i pěvecká sbor Jiřičky. Na závěr slavnostního rozzáření stromu nebude chybět ohňostroj.
  • Valcha - v areálu Na Zelené bude rozsvícení stromu spojené s Mikulášskou nadílkou 2. prosince. Vše vypukne v 16 hodin. na samotné rozsvícení dojde v 18 hodin.
  • Malesice - vánoční strom na ochozu Malesického Dvora se rozzáří až v neděli 9. prosince. Také tady nebude chybět zpívání koled a prý i překvapení.

Rokycany

Rozsvícení vánočního stromu v Rokycanech bude spojené s adventními trhy. Ty budou probíhat už od 30. prosince na Masarykově náměstí. Samotné rozsvícení proběhne 1. prosince v 17 hodin. Připravený bude i napěchovaný doprovodný program. Všechny informace najdete zde.

Přeštice

V Přešticích si slavnostní událost užijí o první adventní neděli, tedy 2. prosince. Na Masarykově náměstí vystoupí pěvecké sbory Skaláček a Lukaváček. Vše začne už v 17 hodin.

Klatovy

Na náměstí Míru je naplánována slavnostní událost na 30. listopadu od 17:45, kdy vystoupí sbor ZŠ Masarykova. V 18 hodin dojde na samotné rozsvícení vánočního stromu.

Domažlice

V Domažlicích se vánoční strom rozsvítí v sobotu 1. prosince. Začátek akce je v 16 hodin.

Starý Plzenec

Masarykovo náměstí ve Starém Plzenci nabídne 2. prosince kromě rozsvícení stromu i adventní trh, který bude probíhat už od 14 hodin. Další podrobnosti najdete zde.

Nepomuk

Neděle 2. prosince bude v Nepomuku ve znamení adventního trhu a rozsvícení vánočního stromu. Připravený bude bohatý doprovodný program od 14:00 do 19:00. 

Dvorec u Nepomuku

Rozsvícení vánočního stromu ve Dvorci je naplánované na 5. prosince od 18 hodin před bývalým hotelem u nádraží. Občerstvení bude zajištěné a připravené bude vystoupení v podání dětí z MŠ Dvorec.

Zbiroh

Zahájení adventu proběhne v proluce na Masarykově náměstí 2. prosince. Trh začne v 15 hodin, v průběhu odpoledne dojde i na koncert Báry Zemanové a vyvrcholením bude rozsvícení vánočního stromu. Více k programu zde.

Tachov

Na náměstí Republiky se bude vánoční strom od dokonce i světit. Program začne v 15 hodin. přímo na rozsvícení dojde v 17 hodin.

Stříbro

První adventní neděle bude i ve Stříbře ve znamení zahajování adventu. Na Masarykově náměstí bude od 15 hodin vánoční dílnička Hobby Geminy, bude se zdobit stromek a k dispozici bude Ježíškova pošta. Od 16 hodin budou probíhat hudební vystoupení a zpívání koled. V 17 hodin se pak rozzáří vánoční strom.

Železná Ruda

Rozsvícení vánočního stromku se odehraje u kostela 2. prosince. Odpolední program bude i s překvapením pro děti. Součástí bude Ježíškova pošta, občerstvení, svařáček a nebude chybět Železnorudský smíšený sbor. vše začne v 15 hodin, rozsvícení vánočního stromu je naplánované na 17:15.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24