QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vánoční akce, přednášky i výstavy! Na Tachovsku to bude žít

26.11.2018 13:46

Zdobení stromečku, vánoční dílna i nejrůznější zajímavé výstavy a přednášky. Takové akce i řadu další nabídne v nadcházejících dnech Tachovsko. Kam vyrazíte?

DSC04474

Setkání seniorů se zástupci města Stříbra

Stříbro - Sbor pro občanské záležitosti zve na setkání se zástupci města 28.listopadu od 16 hodin do KD ve Stříbře. Přijďte se seznámit s novým starostou a zeptat se na to, co vás zajímá! Po besedě následuje taneční odpoledne s Amátovkou.

Zahájí výstavu obrazů

Stříbro - Slavnostní vernisáž výstavy obrazů akademické malířky Marcely Urubové se bude konat ve stříbrském muzeu dne 30.listopadu od 17 hodin.

Den pro dětskou knihu

Tachov - Městská knihovna v Tachově zve dětské čtenáře, ale také i dospělé na akce Den pro dětskou knihu. Vánoční dílna pro všechny čtenáře je plánována na 1. prosinec od 9 do 12 hodin. Bude se zdobit stromeček, vyrábět vánoční ozdoby, a to vše při poslechu pohádek a vánočních koled. Každý si s sebou vezměte lepidlo a nůžky.

Závěrečný ples tanečního kurzu

Stříbro - V sobotu 1. prosince se bude konat ve stříbrském kulturním domě Závěrečný ples tanečního kurzu 2018. Ples začíná ve 20 hodin a v programu bude taneční soutěž i dámská volenka.

Rozsvítí vánoční strom

Černošín - V neděli 2. prosince budou v Černošíně od 14 hodin vánoční trhy. Tamní děti pak zazpívají vánoční koledy a dojde na rozsvícení vánočního stromu a městské výzdoby.

Tibet - cestopisná přednáška

Stříbro - Městské kulturní středisko ve Stříbře zve na cestovatelskou přednášku Čestmíra Lukeše TIBET. Přednáška se bude konat ve stříbrském kině Slavia 3. prosince od 19 hodin. Vstupné 100 korun.

Vánoční taneční akademie

Stříbro - V kulturním domě ve Stříbře se bude 6. prosince konat akce pod názvem Vánoční taneční akademie DDM. Na pódiu se postupně představí taneční útvary z Domu dětí a mládeže ve Stříbře, včetně gymnastické přípravky. Začátek je v 17 hodin.

Škola slaví šedesátiny

Tachov - Základní škola v Hornické ulici v Tachově oslaví už šesté kulatiny od založení školy. Pro všechny příznivce je na 6. prosinec připraven Den otevřených dveří. Ve škole se chystá zajímavý program, adventní trh a prohlídka všech tříd. Dveře se otevřou úderem 10. hodiny a zavřou v 16 hodin. Poté si děti vypustí balónky se svými přáníčky.

Benefiční koncert pro handicapované 

Stříbro - V pátek 7. prosince se bude v sále stříbrské Besedy konat koncert kapely The Covers. Pořádný rokenrollový nářez začíná ve 21 hodin. "Nastává předvánoční čas a my chceme někomu dárkem pomoci. Výtěžek z tohoto koncertu půjde na dobrou věc - na provoz handicapovaných ve Středisku Víteček v Černošíně.  Vstupné je dobrovolné a já věřím, že všichni přijdete pomoci," vzkazuje pořadatel Tomáš Černoch.

Do Černošína za fotografiemi Vlčí hory

Černošín - Výstava fotografií nazvaná Fenomém Vlčí hora je v černošínském muzeu. Autorem přírodních fotografiích, stromů a chráněných rostlin je Miroslav Trégler, předseda ZO Svazu ochránců přírody z Plané. Výstava je k vidění denně od 10 do 16 hodin a od 3. prosince ji doplní také výstava zvonečků. V muzeu je navíc stálá expozice z historie města Černošína.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24