Vážná nehoda na Domažlicku, zraněnou cyklistku transportoval vrtulník - FOTKY

02.06.2022 10:00     02.06.2022 11:34

Záchranné složky vyjížděly ráno k velmi vážné nehodě dvou cyklistů na Domažlicku, do Horšovského Týna letěl vrtulník. Jedna žena utrpěla těžká zranění.

dva cyklisti (3)
dva cyklisti (1)dva cyklisti (2)dva cyklisti (3)dva cyklisti (4)

Nehoda se stala kolem půl sedmé ráno v Horšovském Týně. "V 6:35 byla na tísňovou linku hlášená srážka dvou cyklistů muže a ženy. Žena ročník 1970 jela na elekrokole, bez helmy a utrpěla vážná zranění," popsala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Cyklista vjel ženě na elektrokole do dráhy. "Dvaapadesátiletá cyklistka jela na elektrokole ve směru z centra k základní škole Zámecký park v pruhu pro cyklisty. V protisměru vjel do její dráhy jednašedesátiletý muž na kole," popslala detail srážky cyklistů Dagmar Brožová, mluvčí policie.

Cyklistka utrpěla vážná zranění. "Po střetu žena upadla na zem a v důsledku střetu a absence ochranné přilby utrpěla těžké zranění v oblasti hlavy," uvedla Brožová a dodala: "Žena nebyla schopna dechové zkoušky, byl proto nařízen odběr krve."

Ženu do nemocnice transportoval vrtulník. Zranění utrpěl i druhý cyklista. "Žena byla v bezvědomí, cestou letecké záchranné služby transportována na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň. Muž ročník 1961 utrpěl lehčí zranění, byl transportován do Domažlické nemocnice," dodala Mária Svobodová.

Policie důrazně apeluje na používání ochranné přilby. "Jedná se o další nehodu, ke které došlo během pár dní, kdy účastník dopravní neměl za jízdy nasazenou ochrannou přilbu a utrpěl vážná zranění. Apelujeme proto na cyklisty či motocyklisty, aby přilbu za jízdy užívali," upozorňuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24