Vážná nehoda na Klatovsku, pro těžce zraněného mužel letěl vrtulník - FOTKY

15.05.2022 23:00     16.05.2022 8:36

Před devátou hodinou večer se stala velmi vážná nehoda na Klatovsku u obce Hradešice na silnici 22. Srazily se tři dodávky a cisterna, zranění utrpěli dva muži. 

nehoda 45
nehoda 45nehoda 2nehoda 3nehoda 4nehoda 6

K nehodě došlo cca ve 20:40 na silnici 22 u obce Hradešice. Na místě zasahovaly všechny složky IZS, hasiči museli zraněného muže vyprostit. Srazily se celkem 4 vozidla, jednalo se o 3 dodávky a cisternu.

"Na místě zajištěn po vyproštění z dodávky muž cca 30 let, byl předán Letecké záchranné službě a ve velmi vážném stavu transportován na Emergency fakultní nemocnice na Lochotín. Muž ročník 1993, řidič kamionu, utrpěl lehčí zranění, byl transportován do Klatovské nemocnice," uvedla podrobnosti muvčí záchranné služby Mária Svobodová.

"Jednu osobu jsme museli vyprostit. Z nádrží kamionu jsme přečerpali naftu. Aby bylo možné vyprostit kamion z příkopu, museli jsme ještě odstranit strom, který kamion přerazil," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Nehodu způsobil 37letý muž z Klatovska, který jel s vozidlem značky Mercedes Benz Vito. Podle mluvčí policie zatím z nejzjištěných příčin přejel na rovném úseku do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním vozidlem značky Renault T s připojeným návěsem. Renault skončil ve stromu. Následně Mercedes naboural do protijedoucího vozidla značky Peugeot Boxer. "To se převrátilo na pravý bok a jeho zadní část poškodila oplocení nemovitosti," uvádí mluvčí policie Dana Ladmanová. Vozidlo Mercedes se přetočilo pak ještě do protisměru a nabouralo do protijedoucího Renaultu Master.

Škoda na vozidlech je obrovská. "Odhadnutá hmotná škoda činí 1 800 000 Kč," dodává Ladmanová.

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24