QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve Kdyni srazilo auto chodkyni! Letět pro ni musel vrtulník

09.12.2018 16:57

Další vážnou nehodu musely v neděli odpoledne řešit složky IZS v regionu. Tentokrát zasahovaly ve Kdyni, kde auto srazilo chodkyni. Přesné příčiny vyšetřuje policie.

1

K nehodě došlo v neděli odpoledne přímo na náměstí ve Kdyni na Domažlicku. Na místo střetu osobního auta s chodkyní museli kromě dopravních policistů vyjet i záchranáři.  

"Se středně těžkým zraněním byla transportována vrtulníkem na urgentní příjem FN Plzeň na Lochotíně," řekl k zásahu Vítězslav Sladký z krajské záchranky.

Přesné příčiny a veškeré další okolnosti nehody šetří nadále policie. "Sedmaosmdesátiletý řidič osobního automobilu tovární značky Škoda Fabia jedoucí ve směru od ulice Masarykova do ulice Klatovská narazil na přechodu pro chodce přední částí osobního automobilu do chodkyně, která přecházela silnici z levé strany po přechodu pro chodce ve směru k obchodu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění dvaašedesátileté chodkyně, které byla vrtulníkem přepravena do Fakultní nemocnice Plzeň na ošetření. Přítomnost alkoholu byla u obou účastníků dopravní nehody vyloučena provedenou dechovou zkouškou elektronickým přístrojem," řekla k nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24