QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve středu do sebe v Plané nabouralo několik aut. Dodávka visela z mostku

08.10.2020 11:02

Na Tachovsku došlo ke střetu tří aut, kdy dodávka, která převážela peníze, zůstala viset vlivem nárazu z mostu. Řidič dodávky naboural do stojícího auta, protože nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost.

planá1
planá1planáplaná3planá2

Nehoda se stala ve středu před 14:00 hod. na silnici I. třídy číslo 21 u obce Planá v prostoru křižovatky na Svatou Annu. Střetla se tu tři auta - osobní vozy Škoda Octavia, Renault Megane a dodávka převážející peníze.

"Řidič Škody Octavia jel od Chodové Plané na Planou, když kvůli situaci v provozu musel zastavit. Za ním jel s vozem Renault řidič, který také zastavil, ale bezpečnou vzdálenost za ním nedodržel řidič dodávky Volkswagen Transporter, který do Renaultu zezadu narazil a odmrštil ho na před ním stojící vůz Škoda. Řidič dodávky sice ve snaze nárazu zabránit strhl volant vpravo, ale přejel do protisměru a zůstal viset na mostku," popsala tisková mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Na místo vyjely všechny záchranné složky. Hasiči dodávku zajistili proti převrácení, provedli protipožární opatření i odpojení akumulátorů.

Řidiče Renaultu si do péče převzali záchranáři a po ošetření na místě byl transportován do nemocnice. Protože dodávka převážela peníze, byla k zajištění bezpečnosti vyžádána i asistence policistů z nedalekého obvodního oddělení.

Fotky: HZSPK
    

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24