QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve Stříbře je kvůli odstřelu divočáků uzavřen městský park

15.11.2020 16:00

Divočáci páchají ve stříbrském parku velké škody. A protože nepomohly nejrůznější metody a divočáci se vztahují stále blíže do města, bylo rozhodnuto o jejich odstřelu..

stribro uzavren park
odstrel divocakuodstrel divocaku4stribro uzavren parkstribro uzavren park1stribro uzavren park2stribro uzavren park3odstrel divocaku1stribro uzavren park4prasata park Stříbro_FB Stříbro

Až do 22. listopadu je městský park ve Stříbře v nočních hodinách vždy od 21:00 do 5:00 uzavřen, a to z důvodu odstřelu černé zvěře. "Pachové ohradníky nezabraly, prasata se stahují stále blíže do centra, způsobují škody a z toho důvodu bylo rozhodnuto o odstřelu. Využíváme i nouzového stavu, kdy lidé po 21. hodině nesmí vycházet," uvádí se na facebookových stránkách města.

U vstupů do parku byly umístěny informační cedule, nataženy pásky a na vstupy do parku dohlíží v noci městská policie.

Odstřel provádějí Lesy města Stříbra. "Byli jsme překvapeni z chování zvěře, žádná přehnaná plachost, žádná rakce na špatný vítr a po výstřelu sice úprk, ale po několika desítkách metrů opětovné zastavení. Děkujeme Městské policii za vynikajicí součinnost a i díky jim vše zdárně dopadlo."

foto a zdroj FCB MÚ Stříbro

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24