Velké oslavy v Hradišti odstartuje průvod! Půjde ze Slovan

19.05.2019 13:06

Plovárna v Hradišti bude v sobotu 1. června dějištěm oslav 100. výročí vzniku TJ Sokol Plzeň-Hradiště. Součástí oslav bude i tradiční Dětský den a křest nové knihy. Oslavy začnou průvodem.

foto-qap-cz (18)

Průvod vyjde ve 13:30 z Nepomucké třídy, seřadiště průvodu bude před firmou Auto CB (Nepomucká 119). V průvodu půjdou Sokolové, členové jednotlivých oddílů, hasiči, nebudou chybět ani koně, historický hasičský vůz a živý muzika. K průvodu se podle organizátorů může přidat i veřejnost. Po příchodu průvodu na plovárnu v Hradišti, ve 14 hodin, začnou velkolepé oslavy 100 let Sokola Hradiště, součástí je i oslava dne dětí.

U příležitosti oslav bude vydána kniha o Hradišti s názvem "HRADIŠTĚ – střípky z historie a současnosti". Ta přinese nejen obrázek z historie Hradiště jako obce, ale i celého Sokola. Kniha bude v sobotu 1. června při oslavách k zakoupení.

V rámci oslav proběhne hudební program, toho se ujmou hlavně místní hlavně místní hudební uskupení a kapely. Zároveň na louce za náhonem vypukne dětský den, tradičně v režii SDH Hradiště a oddílu Kometa Pionýrské skupiny Homolka. Na děti čeká bohatý program, soutěže, ceny a také obří nafukovací skluzavka, bungee trampolína 4 v 1 a další atrakce.

"V 17 hodin odstartuje slavnostní ceremonie, při které oceníme významné členy Sokola a také lidi, kteří se zasloužili o rozvoj Hradiště. Všichni ocenění získají pamětní plakety a knihu k výročí 100 let Sokola Hradiště, která bude v rámci oslav představena,“ uvedl Jan Horny, předseda Sokolu Hradiště.

Oslavy budou pokračovat bohatým doprovodným programem, v němž nebude chybět například seskok parašutistů nebo přátelské fotbalové utkání. Po celý den bude v sokolovně probíhat výstava fotografií z historie Sokola Plzeň-Hradiště. Slavnostní den v Hradišti zakončí zhruba ve 22:30 velký ohňostroj.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24