Veřejná sbírka: Požár připravil rodinu o všechno - FOTKY

26.01.2021 18:15

Požár zničil celou střechu a skoro všechno, co se v domě nacházelo. Lidé teď chtějí starší ženě a jejímu synovi, kteří v domě bydleli, pomoci a darovat potřebné věci.

požár Dobřív
požár Dobřívpožár Dobřív2požár Dobřív1

Pět jednotek hasičů vyjelo k požáru rodinného domu v obci Dobřív na Rokycansku. Při příjezdu hasičů už se střecha nacházela v plamenech. Přes veškerou snahu hasičů rodina přišla o skoro všechno. "Jednu osobu na místě prohlédli záchranáři. Cesta k místu zásahu byla komplikována namrzlou komunikací. Po uhašení požáru hasiči objekt provizorně zaplachtovali. Škoda byla vyčíslena na 2 miliony korun," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že příčina požáru je zatím v šetření.

Místní dobrovolní hasiče příběh rodiny zasáhl a rozhodli se uspořádat veřejnou sbírku. "Zkoušíme sílu facebooku, sháníme pro lidi po včerejším požáru staré koberce. Jestli někdo chcete rodině potřebné věci darovat, volat můžete na číslo 720 535 607," uvedli hasiči ze SDH Dobřív. Pomoci rodině chtějí i v Cheznovicích. "Pokud byste někdo chtěl pomoct, tato rodina shání vybavení do bytu - deky, oblečení dámské a pánské XXL, nádobí atd. Už jednou jsme dokázali sehnat dost věcí a věříme, že se nám to povede i tentokrát. Tyto věci můžete přinést do Hasičárny v sobotu od 11 do 13:00 hodin. Sbírka bude následně předána do správných rukou," řekla organizátorka sbírky Denisa Humlová.

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24