Viktorka má jasno. O Ligu mistrů bude bojovat na severu Evropy!

15.06.2022 14:40

Ve středu 15. června nadělil Viktorce los soupeře pro druhé předkolo Ligy mistrů. Koho plzeňský kádr vyzve, se dozvíme po duelu, ve kterém se spolu utkají dva severské týmy.

1

První utkání mezi finským mistrem HJK Helsinki a lotyšským šampionem RFS Riga proběhne 5. nebo 6. července. O tom, kdo z těchto dvou severských týmů nastoupí proti FC Viktorii Plzeň, se rozhodne po odvetě 12. či 13. července.

Los druhého předkola Ligy mistrů nadělil dva potenciální soupeře, kteří se řadí mezi ty silnější týmy. „Jedná se určitě o těžší soupeře, teď budeme chtít získat co nejvíc informací a vidět co nejvíc jejich zápasů tak, abychom byli stoprocentně připraveni,“ řekl bezprostředně po losu trenér Michal Bílek.

HJK Helsinki je finský mistr a na svém kontě má 31 mistrovských titulů. Zaslouženě tak patří mezi nejúspěšnější finský fotbalový klub. Tým RFS Riga se v loňském roce zapsal do lotyšské fotbalové historie tím, že vybojoval svůj první mistrovský titul. Vůbec poprvé vstupuje tento kádr do bojů o Ligu mistrů. Který z těchto týmů nastoupí do duelu s Viktorkou, rozhodne vzájemný duel. „Pro ně to může být lehčí výhoda v tom, že budou rozehraní. Ale my zase máme delší dobu na přípravu a já věřím, že ten dvojzápas zvládneme,“ uvedl záložník Pavel Bucha.

První utkání proti vítězi z prvního předkola odehraje Viktorka na hřišti soupeře, rozhodující odvetu tedy bude hostit plzeňská Doosan Arena. Termín utkání bude 26. nebo 27. července a vstupenky na tento zápas půjdou do prodeje na začátku července.

 

Foto FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24