QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka padla na Spartě. Do finále MOL Cupu se nepodívá

17.06.2020 22:03     17.06.2020 22:24

O výsledku semifnálového duelu domácího poháru rozhodl první poločas, kdy se střelecky prosadili Kanga a Kozák. Branku Viktorky střílel až v 90. minutě Havel. 

1

Západočeši do utkání naskočili tím správným tempem a hned v úvodní minutě si vytvořili zajímavou šanci. Po centru Milana Havla se do zakončení snažil protlačit Jan Kopic, v souboji ale neuspěl a sparťanský gólman Milan Heča míč chytil.

A tak to byli v první čtvrthodině sparťané, kteří se jako první radovali. David Limberský v pokutovém území fauloval Lukáše Štetinu, nařízenou penaltu si vzal na svědomí Guélor Kanga a gabonský záložník bezpečně proměnil – 1:0 pro domácí.

Letenští se vedoucí trefou nabudili a do půl hodiny se jim podařilo odskočit už na dvougólový rozdíl. Bořek Dočkal poslal milimetrový centr na hlavičku Libora Kozáka a ten nekompromisně zavěsil. V nastaveném čase ještě Lukáš Kalvach zkusil štěstí z volného přímého kopu, ale minul. Do kabin se tak šlo za nepříznivého stavu 2:0.

Druhou pětačtyřicetiminutovku odstartovali lépe rudí, hned po pár minutách a centru Bořka Dočkala hlavičkoval Dávid Hancko do tyče. Chvíli poté mohl na druhé straně snížit Jan Kopic, ale stejně jako v první půli, ho i tentokrát domácí gólman vychytal.

Svěřenci trenéra Adriana Guľy snížili v nastavení, po centru Jana Kovaříka se na sklonku zápasu trefil Milan Havel. A o pár vteřin mohlo být dokonce vyrovnáno! Jenže pohotovou hlavičku Luďka Pernici skvěle vyrazil na roh Milan Heča. Viktoriáni po prohře 1:2 skončili v semifinále MOL Cupu.

SESTAVY:

AC SPARTA PRAHA

Heča – Sáček, Štetina, Hancko, Frýdek (88. Moberg Karlsson) – Vindheim, Kanga, Dočkal (61. Trávník), Krejčí, Hložek (76. Hanousek) – Kozák (61. Tetteh)

FC VIKTORIA PLZEŇ

Hruška – Havel, Pernica, Brabec, Limberský (46. Kovařík) – Bucha, Kalvach, Čermák (86. Hořava) – Kayamba, Beauguel (46. Chorý), Kopic (72. Mihálik)

ZDROJ, FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24