Viktorka porazila FASTAV Zlín! Slavii se přiblížila na šest bodů

10.06.2020 19:57     10.06.2020 20:18

Fotbalisté Plzně v 29. kole nejvyšší soutěže doma porazili Zlín 3:0. Utkání rozhodli Jan Kopic a Jean-David Beauguel, v závěru utkání přidal třetí trefu Milan Havel.

1

Po deseti minutách měli Západočeši první větší šanci. Centr Jana Kopice vypadl  brankáři Rakovanovi z rukou, míč se tak dostal k Milanu Havlovi, jenže jeho zakončení do odkryté brány stihla hostující obrana vykopnout do bezpečí. Brzy se  Rakovan blýskl, když nebezpečnou hlavičku Jeana-Davida Beauguela vyrazil na roh.

Beauguel měl ještě další stoprocentní příležitost, ale z bezprostřední blízkosti přepálil zlínskou bránu. Zaslouženě se viktoriáni radovali ve 25. minutě – Jan Kopic se uvolnil ve středu pole a jeho zakončení levačkou rozvlnilo síť.

Do poločasu se červenomodří radovali ještě jednou. Jan Kovařík našel Kopice, ten z první předložil Beauguelovi a útočník Viktorie se už pošesté na jaře trefil, 2:0! Kopic si navíc připsal 50. asistenci v české nejvyšší soutěži.

V 66. minutě předvedli pohlednou kombinaci také ševci, se zakončením Róberta Matejova si ale Hruška poradil. Poté se do zakončení dostal i zlínský kapitán Marek Hlinka, jenže těsně minul prostor tří tyčí. V závěru se ještě prosadil Milan Havel, Viktorka tedy v posledním domácí utkání před nadstavbovou částí zvítězila 3:0 a vyhrála tak devět z deseti soutěžních zápasů pod trenérem Adrianem Guľou.

Sestavy:

Plzeň: Hruška - Havel, Pernica, Brabec, Kovařík - Hořava, Čermák (46.vBucha), Kalvach - Kayamba (61. Mihálik), Beauguel (61. Chorý), Kopic (86. Hloušek). Trenér: Guľa.

Zlín: Rakovan - Matejov, Bačo, Simerský, Azackij (46. Buchta) - Džafič, Conde, Hlinka, Bartošák (83. Fantiš) - Nečas (46. Janetzký), Jawo (62. Poznar). Trenér: Páník.

ZDROJ, FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24