Viníci odjeli od několika nehod na Plzeňsku! Policie shání svědky

16.10.2019 7:59

Policie na Plzeňsku aktuálně stále řeší několik nehod, od kterých řidiči ujeli. S uzavřením vyšetřování by mohli pomoct svědci. Byli jste svědky nehod? Ozvěte se!

nehoda tylovka (7)
  • K dopravní nehodě došlo dne 8. října 2019 v 06:50 hodin na silnici č. I/27 v km 144, 844 - v katastru obce Chlumčany, čtyřramenná křižovatka sil. I/27 se sil. III/18040 ve směru na obec Horní Lukavice. Na uvedeném místě dosud neznámý řidič s neznámým vozidlem jel po vedlejší pozemní komunikaci - sil. III/18040 ve směru od obce Chlumčany, kdy v prostoru čtyřramenné křižovatky při odbočeení vlevo na sil. I/27 ve směru na obec Plzeň nerespektoval dopravní značení a nedal přednost v jízdě vozidlu tovární značky Škoda Fabia, jehož řidič jel po hlavní komunikaci po sil. I/27 ve směru od obce Plzeň na obec Chlumčany. V protoru křižovatky došlo ke střetu přední částí nezjištěného vozidla s pravou částí vozidla Škoda Fabia. Dle předběžného šetření by se mělo jednat o vozidlo Toyota Yaris světlé barvy jedoucí od obce Chlumčany na obec Plzeň.
  • K druhé dopravní nehodě došlo 12. října 2019 v 16 hodin na místní komunikaci mezi obcemi Újezd nade Mží a Košetice. Řidička jela s vozidlem tovární značky Toyota Yaris po pozemní komunikaci III/18054. Mezi křižovatkou na obec Újezd nade Mží a křižovatkou na obec Košetice jí začalo na rovném úseku předjíždět černé, dosud nezjištěné vozidlo s dosud nezjištěným řidičem. Při předjíždění řidič nezvládl řízení a došlo ke kontaktu pravého boku jeho vozidla a levého boku vozidla Toyota Yaris. Škodu majitelka yarisu vyčíslila na deset tisíc korun. Řidič z místa dopravní nehody odjel, aniž by zastavil.
  • Třetí dorpavní nehoda se stala 26. září 2019 dvacet minut před třinástou hodinou ve Vejprnicích v ulici Plzeňská  - silnice Ii. třídy č. 203 v km 3,71 u firmy RoadFin. Dosud nezjištěný řidič s nezjištěným nákladním vozidlem jel po silnici II/203 v obci Vejprnice - Brůdek ve směru z obce Nýřany na obec Plzeň. Při průjezdu kolem sídla firmy RoadFin přejel částečně do protisměru, kde v tu chvíli projížděl autobus. Když se vozidla míjela, došlo ke střetu levými zpětnými zrcátky. Nezjištěný řidič nákladního vozidla zastavil po cca 250 metrech a poté pokračoval dál v cestě , aniž by sepsal záznam o dopravní nehodě. Škoda na autobusu byla vyčíslena na dva tisíce korun.

Policisté proto žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakékoliv informace k těmto třem dopravním nehodám, které by napomohly k jejich řádnému prošetření a ustanovení viníka, aby neprodleně kontaktovali dopravní inspektorát na telefonním čísle 974 326 111. Informace mohou také podat na linku tísňového volání 158.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24