Víte, jak na správné denní líčení? Poradí vám lektorka PK

23.07.2020 9:16

Chodíte každý den do práce a máte pocit, že byste si připadala lépe, pokud byste se jinak nalíčila? Nebo se zatím nelíčíte vůbec a už jste se rozhodla, že je načase s denním líčením začít? Jak na to?

liceni
liceniliceni (6)liceni (1)liceni (5)liceni (4)

Lektorka Pavla Kavinová vám poradí, jak na líčení. Podle ní nemusí být vaše líčení vůbec časově, finančně ani profesně náročné. Tak hurá na to! A pokud chcete absolvovat kurz líčení, máte jako čtenářka QAP.cz 10% slevu (info pod článkem)!

"Každá žena je originál. Důležité je zdůraznit vaše přednosti a potlačit malé i větší nedostatky. Začínáme vždy od základní péče. Máme-li zdravou „opečovanou“ pleť, potom už je líčení hračka," zdůrazňuje Pavla Kavinová.

Čištění pleti:

  • Základem péče o naši pleť je čištění a zase čištění. Pleť je třeba vyčistit/ odlíčit i když nenosíte make-up VŽDY večer i ráno!
  • Používejte tonika, vaše pleť bude kvalitnější, hydratovaná a bude lépe vstřebávat živiny, které jí poskytnete
  • Dopřejte si minimálně 1-2 krát týdně pleťovou masku. Já osobně si teď v létě, kdy pleť vystavuji sluníčku dávám pleťové masky ob den.
  • Dodržujte kvalitní pitní režim. Právě teď je čas i na pestrou stravu, obohacenou o vitamíny, minerály a enzymy. Využívejte dostupnou zeleninu a ovoce. Nejste-li s kvalitou vaší pleti spokojené, můžete nasadit i vhodný potravinový doplňek.
  • Používejte vhodný pleťový krém na oční okolí, denní i noční krémy a pleťová séra.

Make-up:

  • Není make-up jako make-up. Na trhu je široký výběr produktů. Vybírejte make-up podle typu vaší pleti.
  • Dbejte i na správný odstín vhodný k vašemu typu.
  • Pokud si vyberete správný produkt, docílíte sjednoceného tónu pleti bez výrazných vrásek a už toto pozvedne vaše sebevědomí.

    liceni (6)

Líčení:

  • Mnohdy stačí k takto upravené pleti nalíčit obočí do správné barvy a požadovaného tvaru. K tomu můžeme použít tužku na obočí anebo speciální řasenku na obočí se kterou to zvládnou i naprosté začátečnice v líčení.
  • Po obočí přijdou na řadu naše oči a řasy. Rozhodnout se můžete pro líčení očí se stíny, tužkou nebo fixem. Záleží na vaší vizážistické zdatnosti, vašem cviku a především na času který chcete líčení věnovat.
  • V žádném případě však nemůže chybět řasenka. Kvalita řasenky záleží na 2 faktorech. Za prvé je to barva v řasence obsažená a za druhé velikost, tvar a síla kartáčku, kterým řasenku nanášíme. Při výběru řasenky se rozhodujte podle toho, zda chcete ve výsledném efektu své řasy prodloužit, natočit anebo zvětšit objem.
  • Tak teď už jen jemně dolíčit kontury ve tvářích. A přidat rtěnku nebo lesk. Máte-li úzké rty, nepoužívejte tmavé a matné odstíny rtěnky, ale vybírejte si světlé, lesklé, možno i s perletí. Tím své rty opticky zvětšíte.

  • Lesk na rty vždy vybíráme podle barvy a odstínu. Lesky na rtech nemají obecně dlouhou trvanlivost, ale můžou nám pomoci s hydratací rtů a dodají příjemný vzhled.

  • Teď už jsme prošly celým procesem líčení. Stačí celou tvář jemně přepudrovat a jsme opravdu nalíčené

Máte pochybnosti, že všechny tyto kroky správně zvládnete? Máme pro Vás dobrou zprávu. Pavla Kavinová vede v Plzni v BEAUTY AKADEMII PK kurzy líčení. Jako čtenářka QAP.cz máte 10 % slevu na vypsané kurzy.

Vyberte si z kurzu zde. A pokud chcete uplatnit 10% slevu, napište do přihlašovacího formuláře QAP 10 a bude vám poskytnuta sleva 10 %.

Více k tematu čtěte zde.

 


 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24