Výbuch v domě v Příchovicích, opilí muži manipulovali s pyrotechnikou - FOTO

31.12.2021 23:14     01.01.2022 2:06

Silvestr v regionu se neobešel bez nehod souvisejících s pyrotechnikou. Dva opilí muži způsobili výbuch v jednom z domů v Příchovicích na jížním Plzeňsku.

vybuch prichovice
vybuch prichoviceprichovice vybuchvybuchvybuch1vybuch2

Zasahovali hasiči i záchranka, k výbuchu došlo uvnitř domu před 23. hodinou. "Neodborná manipulace s pyrotechnikou způsobila její výbuch v pokoji rodinného domu. Škoda na zařízení je 100 tisíc korun," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Výbuch způsobila neodborná manipulace s pyrotechnikou. "Na Silvestra ve večerních hodinách došlo v místnosti jednoho z rodinných domu na Plzeňsku k výbuchu zábavní pyrotechniky v důsledku neodborné manipulace," potvrdila také mluvčí policie Michaela Raindlová a dodala: "Na místě se nacházela další nevybuchlá pyrotechnika, kterou si převzal pyrotechnik a odvezl ji k odborné likvidaci. Policisté se případem nadále zabývají a prověřují veškeré okolnosti."

Na místě se nacházeli dva muži ve věku 34 a 35 let. "Oba byli pod vlivem alkoholu, nadýchali téměř dvě promile. Oba muže si převzala do péče zdravotnická záchranná služba. Jednoho muže z místa záchranáři odvezli," upřesnila policejní mluvčí.

 

foto: HZSPK, PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24