QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vydejte se po Zlaté stezce k Čertovu kamenu s Pavlem Pavlem

12.05.2019 18:01

Zajímavá akce se chystá v Českém lese na Domažlicku. Přijede na ní i Pavel Pavel, experimentální technik, který se proslavil rozhýbáním soch na Velikonočním ostrově.

P1080052 - kopie
P1080052 - kopiezlata stezka_loga_1

V sobotu 25. května se v obci Babylon na Domažlicku bude konat zajímavá akce. Má název Po Zlaté stezce na Čertův kámen a připomene 10. výročí umístění viklanu Čertův kámen.

K viklanu se po dobu akce můžete vydat s Pavlem Pavlem, českým technikem a experimentálním archeologem, který se proslavil rozhýbáním soch na Velikonočním ostrově. Právě strakonický rodák Pavel Pavel před 10 lety přesunul na původní místo viklan Čertův kámen u Babylonu.

Program se uskuteční nedaleko viklanu a Zlaté stezky, která Babylonem vede, a to u zdejší hasičské zbrojnice a dětského hřiště. Akce začíná v 11 hodin. Čeká vás kapela B.R.K., soutěže nejen pro děti, stopovačka se Zlatou stezkou, občerstvení a další zábava. Na své si přijdou nejen rodiny s dětmi, ale i milovníci turistiky. Chybět nebude zajímavé povídání, spousta turistických materiálů a zajímavostí.

Na akci zve Plzeňský kraj ve spolupráci se Spolkem Babylon a Správou CHKO Český les.

zlata stezka_loga_1

Zlatá stezka se bude turistům představovat také na Šumavě, a to v Kašperských Horách ve zdejších infocentru. Fotografické putování Šumavou po Zlaté stezce proběhne v Informačním středisku Kašperské Hory v pátek 7. června od 18 hodin. Těšit se můžete i na netradiční fotografie z ptačí perspektivy.

 

V sobotu 8. června pak proběhne rovněž v Kašperských Horách akce Kvetoucí poklady na Zlaté stezce. Na tematickou botanickou vycházku z infocentra do okolí Kašperských Hor se můžete vydat v 10 hodin dopoledne. A po celé odpoledne se bude Zlatá stezka představovat přímo v informačním středisku, kde si budete moci seznámit s ruční výrobou skelněných korálků.

Přehled akcí Zlatá stezka:

25. května od 11 hodin
Po Zlaté stezce k Čertovu kamenu s Pavlem Pavlem, Babylon u hasičské zbrojnice

7. června od 18 hodin
Fotografické putování Šumavou po Zlaté stezce, IS Kašperské Hory

8. června
Kvetoucí poklady na Zlaté stezce, botanická vycházka, začátek 10:00 IS Kašperské Hory
Zlatá stezka – historie sklářství na Šumavě a ruční výroba skleněných korálků, 13:00 -17:00 IS Kašperské Hory
 

foto: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24