QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vysloužilci i výstava domácích zvířat! Zoo láká o víkendu hned na dvě akce

19.08.2020 6:44

Během nadcházejícího víkendu můžeme odevzdat starý spotřebič k recyklaci v rámci akce S vysloužilci do zoo nebo navštívit výstavu s názvem Co je české, to je hezké.

1

V sobotu 22. srpna zve plzeňská zoo na akci nazvanou S vysloužilci do zoo. Příchozí mohou před  zahradou odevzdat starý spotřebič a získat tak dětskou poukázku k okamžité návštěvě. "Akce platí pro prvních sto spotřebičů a je možné přijít oběma vchody,“ sděluje mluvčí zoo Martin Vobruba a připomíná, že jde o akci, která podporuje správné třídění elektroodpadu a také pomáhá chránit přírodu a ohrožené druhy zvířat.

Po oba víkendové dny bude statek Lüftnerka v zoo hostit třetí ročník netradiční výstavy drobného domácího zvířectva s názvem Co je české, to je hezké aneb co se chová na českém dvorku.

"Celou akci organizujeme ve spolupráci s Českým svazem chovatelů, oblastní organizaci Plzeň. K vidění budou česká a netradiční plemena králíků, holubů a drůbeže v různých barevných rázech. Návštěvníky jistě překvapí různorodost velikostí, barev a struktury peří či srsti u známých druhů domácích zvířat. Zvířata budou vystavena v klasických výstavních klecích. Holubi a drůbež v expozici kovárna a králíci venku pod přístřešky na hospodářské stroje,“ vysvětluje mluvčí.

Na každé kleci bude umístěna informační cedulka s názvem plemene a barevným rázem zvířete spolu s popisem každého plemene. Návštěvník se tak dozví, kde bylo dané plemeno vyšlechtěno a zajímavosti o jeho vzhledu či chování.

Velkou atrakcí budou akrobatičtí holubi. "V rámci výstavy budou moci návštěvníci během sobotního dopoledne obdivovat akrobatické holuby mistra republiky pana Voráčka. V sobotu v jednu hodinu odpoledne proběhne ukázka posuzování zvířat odborným posuzovatelem, který návštěvníkům ukáže, podle jakých kritérií se zvíře posuzuje,“ pokračuje Martin Vobruba.

K vidění budou nejen dlouhodobě chovaná plemena, ale i teprve nedávno vyšlechtěné plemeno králíka  "teddy".

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24