QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výstavba průtahu v Železné Rudě je v plném proudu - FOTKY

22.07.2020 7:02

V Železné Rudě pokračuje dle plánu stavba průtahu. Od poloviny června už se projíždí Klatovskou ulicí, podél ní nyní vznikají nové chodníky. Ty obyvatelé a návštěvníci Železné Rudy doposud postrádali.

3
1234

"Vše postupuje dle plánu a už se začíná rýsovat, jak ohromný význam pro život v Železné Rudě bude projekt mít. Chodníky sice mnozí považují dávno za samozřejmost, ale podél Klatovské ulice nikdy nebyly. Už brzy se po něm ale budeme moci bezpečně procházet," informuje město na svém facebooku.

O stavbu průtahu v Železné Rudě dlouho usilovali. Zahájení stavby letos v dubnu předcházelo mnoho let příprav. "Stavba přinese nové osvětlení, nové a tolik potřebné chodníky, přeložky starých sítí, nový povrch silnice, osvětlené přechody a mnohé další,“ uvedl starosta Železné Rudy Filip Smola.

Od zahájení stavby do poloviny června byla Klatovská ulice neprůjezdná. Průjezd obcí kyvadlově je možný od poloviny června. 15. června uzavírka skončila a řidiči už nemusí jezdit po dlouhé objízdné trase přes Hojsovu Stráž a Nýrsko. Provoz je po Klatovské třídě řízen semafory.

foto: FCB Železná Ruda

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24