Výstraha před silnými bouřkami stále trvá

28.07.2019 14:45

Výstraha před silnými bouřkami je stále aktuální, platit bude ještě celé pondělí. Před silnými bouřkami varuje ČHMÚ po celé republice včetně Plzeňského kraje.

FOTO_QAP_CZ (4)

Výstraha platí až do pondělí 29.7.2019 do 22:00, a to pro kraje Hlavní město Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Pardubický kraj, Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj, Olomoucký kraj, Zlínský kraj, Moravskoslezský kraj.

Silné bouřky se mají podle meteorologů vyskytovat pouze místy. "Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek s přívalovými srážkami s úhrny kolem 40 mm, kroupami a nárazy větru kolem 70 km/h. V ranních a dopoledních hodinách bude bouřková činnost přechodně slabší," upozorňuje ČHMÚ.

Nebezpečí není vysoké a nehrozí ani rozvodnění vodních toků, nicméně místy se může podle předpovědi vyskytnout silný přívalový déšť. "Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně," uvádí ČHMÚ.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24