QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Za napěněnou kašnu hrozí muži až dva roky vězení

23.02.2018 14:02

Záležitost, která vypadá jako klukovina, může vyjít mladého muže i na několik let strávených za mřížemi. Policie obvinila vtipálka, který do kašny v Plzni nalil saponát.

3717036-img-saponat-pena-kasna-v0 (1)

Kašny na náměstí Republiky v Plzni jsou terčem vandalů v podstatě neustále. Poslední útok ale vzbudil velkou pozornost. Vtipálek do kašny "Anděl" nalil velké množství saponátu a vytvořil z ní doslova pěnící gejzír.

K incidentu došlo v první polovině října loňského roku. Muž si tehdy v jednom z obchodů v centru města nakoupil hned několik přípravků saponátu a zamířil ke kašně. Policie na něj poměrně brzy přišla a záležitost začala řešit jako výtržnictví. 

Nyní už padlo obvinění. "Komisařka Městského ředitelství policie Plzeň zahájila trestní stíhání dvaatřicetiletého muže, který je obviněný ze spáchání přečinu poškození cizí věci a přečinu výtržnictví," potvrdila mluvčí policie Hana Rubášová.

Škoda, kterou mladý muž způsobil, byla odhadnutá na skoro 8 tisíc. Za to mu teď hrozí pobyt za mřížemi. "Muži hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," dodává policejní mluvčí.

Kašny jsou na náměstí Republiky od roku 2010. Vandaly lákají opakovaně.

FOTO: Policie ČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24