QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zábradlí Náplavky na Radbuze je poškozené! Mladík ho sjížděl na "skejtu" - FOTO

09.09.2019 14:58

Teprve tomto týdnu se slavnostně otevře Náplavka na Radbuze v Plzni, už teď má ale první poškození. Skupina "skejťáků" si zábradlí vybrala k nebezpečným kouskům!

odřené zábradlí

Revitalizace břehu řeky Radbuzy na Anglickém nábřeží i mostu přes řeku odstartovala vloni na jaře. Stavbu se podařilo dokončit letos v červnu, vyšla na bezmála 70 milionů.

Ještě před samotným salvnostním otevřením, které je na programu v závěru tohoto týdne, má pořádný "šrám na kráse". Ke svým kouskům si ji vybrala skupina skateboardistů.

"Hlídka městské policie dostala oznámení o skupině skateboardistů, kteří by měli svou jízdou poškozovat zábradlí lávky nad Náplavkou. Strážníci, kteří dorazili na místo, zaznamenali jednoho muže jedoucího podvozkem skateboardu po zábradlí. Další muži jeho jednání dokumentovali," říká Veronika Kuchynková z městské policie.

Šlo o skupinu německých a českých skateboardistů. "Dvaadvacetiletý Němec uvedl, že svého jednání lituje a je ochoten i s celou skupinou uvést zábradlí do původního stavu, což však vzhledem k okolnostem nebylo možné," dodává Veronika Kuchynková s tím, že přestupek byl předán k dořešení správnímu orgánu.

Náplavka na Radbuze se oficiálně otevře na konci tohoto týdne třídenním festivalem. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24