QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Začíná klatovská pouť! Letos bude tak trochu jiná

09.07.2020 12:00

Kvůli opatřením v souvislosti s hrozbou koronaviru se poprvé v historii neuskuteční mezinárodní folklorní festival. Pouťový program také bude časově omezený.

6

Přesto, že letošní ročník vyhlášené klatovské pouti, která se uskuteční od 10. do 12. července, poznamenají hygienická opatření, tradiční akce nabídne pestrý program.

Staročeský trh na náměstí Míru začne v pátek 10. července ve 13 hodin, hudební program pak na náměstí odstartuje v 15 hodin a vyvrcholí nedělním koncertem skupiny Jelen od 16 hodin. V pátek a v sobotu skončí program na náměstí Míru ve 23 hodin, v neděli v 17 hodin.

Pouťové atrakce najdou návštěvníci pouti tradičně na Erbenově náměstí. Tentokrát ale v menším rozsahu, v provozu budou v pátek a v sobotu do 23 hodin, v neděli do 21 hodin.

Řemeslný trh se letos uskuteční pouze na náměstí, v Plánické ulici, kde každoročně docházelo k velké koncentraci lidí, se konat nebude.

Návštěvníci ale nepřijdou o oblíbené akce, jako je výstava karafiátů v zahradě proti muzeu, nedělní Klatovská pouťová heligonka v letním kině nebo o církevní část pouti, jejíž součástí bude procesí, které projde náměstím v sobotu odpoledne.

Kompletní program klatovské pouti najdete zde.

FOTO: ilustrační, Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24