QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Záhada na ostrově lemurů! V plzeňské ZOO se křtila nová kniha

10.12.2019 20:56

V plzeňské ZOO se konal v úterý křest unikátní knížky pro děti "Záhada na ostrově lemurů". Slavnostního křtu se zúčastnili zástupci města i děti, kterým je kniha určena. Přinášíme fotky!

křtiny knihy (1)
křtiny knihy (1)křtiny knihy (2)křtiny knihy (3)křtiny knihy (4)křtiny knihy (5)Prebal-ZAHADA

V úterý 10. prosince byla v ZOO Plzeň slavnostně pokřtěna kniha pohádek, básniček a ilustrací „Záhada na ostrově lemurů“. 

Po předchozích fotografických a faktografických publikacích vznikly unikátní příběhy a obrázky pro menší děti, inspirované plzeňskou ZOO přímo z vlastní autorské skupiny. "Pohádky napsala Kateřina Misíková, básničky Martin Vobruba a ilustrace pocházejí z dílny Františka Lopoura. Knihu vydalo nakladatelství NAVA a vznikla díky podpoře Městského obvodu Plzeň 1," řekl Martin Vobruba z plzeňské ZOO.

Čerstvou publikaci pokřtila spolu s ředitelem ZOO Plzeň Jiřím Trávníčkem paní starostka Helena Řežábová a ředitel nakladatelství NAVA Ota Rubner. "Slavnostního křtu se zúčastnili i ti, kterým je určena, děti, konkrétně děti z 1.A 31. ZŠ Plzeň. Tato škola je dlouholetým patronem vlků hřivnatých," sdělil Martin Votruba.

Knihu lze před Vánoci získat v prodejně Suvenýry u lemura přímo v ZOO.

FOTO: ZOO Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24