QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zahradu rodinného domu na Plzeňsku proměnil v pole s marihuanou - FOTKY

25.09.2019 12:51

Detektivové z Toxi týmu mají na kontě další úspěch v boji s drogovou kriminalitou. Tentokrát odhalili pěstírnu marihuany na jižním Plzeňsku. "Zahradníka" nahlásil" anonym!

1
112341_postcard

Policejní specialisté z Toxi týmu udeřili v tomto týdnu. Na základě anonymního oznámení spustili domovní prohlídky rodinného domu v jedné z obcí na jižním Plzeňsku. Ukázalo se, že oznamovatel se nemýlil.

"V souvislosti s tímto případem zadrželi 42letého muže z jižního Plzeňska, který byl důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu na úseku toxi," potvrdila mluvčí policie Ivana Jelínková.

Muž už má na krku obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž podle všeho udělal ze zahrady rodinného domu doslova pole s marihuanou. A dost se mu dařilo, rostliny dosahovaly výšky několika metrů. "Během domovní prohlídky policisté zajistili 31 kusů živých rostlin rodu konopí různých velikostí, kdy většinou rostliny dosahovaly výšky téměř tří metrů a dvě již sklizené, napůl usušené rostliny, které byly rovněž vysoké téměř tři metry," pokračuje policejní mluvčí.

Policistům "zahradník" tvrdil, že rostliny pěstoval a následně sušil pro svoji potřebu. I tak mu ale hrozí dost let za mřížemi. "Pokud soudce uzná 42letého muže vinným ze spáchání uvedeného trestného činu, hrozí mu až pětileté odnětí svobody. V současné době je muž stíhán na svobodě," uzavírá mluvčí policie.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24