QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zajímavá konference společnosti InterCora přilákala do Plzně špičky v oboru

13.05.2022 11:34

Zástupci velkých obchodních značek nejen z Čech, ale i Rakouska, Německa, Polska se sešli na konferenci v Plzni. Tu uspořádala bavorsko-česká developerská skupina InterCora.

konference intercora (14)
konference intercora (14)konference intercora (2)konference intercora (3)konference intercora (4)konference intercora (5)konference intercora (6)konference intercora (7)konference intercora (8)konference intercora (9)konference intercora (10)konference intercora (11)konference intercora (12)konference intercora (13)konference intercora (15)konference intercora (1)konference intercora (16)konference intercora (17)

Společnost InterCora, která je na českém trhu už více než 30 let, uspořádala ve čtvrtek 12. května v plzeňském hotelu Courtyard by Marriott mezinárodní konferenci věnovanou tématu „Retailový trh a bankovnictví“. Do Plzně přijely špičky ve svém oboru.

Jednalo se o majitele, jednatele, manažery obchodních značek nejen z Česka, ale i zahraničí. Přítomni byli i lidé z bankovní sféry, dále  majitelé společnosti InterCora Günther Zembsch a Ivan Hlaváček.  „Jsou zde lidé jak z České republiky, tak i Polska, Rakouska, Německa. Zveme vždy nejen naše nájemce,“ prozradil Ivan Hlaváček.  

Toto tradiční setkání s podnikateli, bankéři či nájemci se uskutečnilo po dvouleté odmlce, zaviněné covidovými restrikcemi. „Podobné konference jsme dělali před covidem každý rok, vždy na aktuální téma v naší branži. Tentokrát jsme se orientovali na problémy spojené s inflací, stoupajícími cenami energií, úroky apod. Proto jsme tu měli i bývalého guvernéra České národní banky Miroslava Singera,“ podotkl Ivan Hlaváček.

Pro konferenci se podařilo získat odborníky a specialisty s mnohaletými zkušenostmi. Miroslav Singer, nynější předseda dozorčí rady Generali České pojišťovny, zabrousil na téma inflace, úrokových sazeb zasahujících nejen do oblasti realit, ale i běžného života.

Jakub Stanislav, ředitel CBRE, přiblížil vývoj investic v roce 2022 a nastínil budoucí vývoj a ředitelka skupiny Centers Pavlína Trojovská představila hostům zcela unikátní interaktivní databázi nemovitostí. Hosté se tak například dozvěděli, kolik retail nájemců skončilo v uplynulém roce nebo kolik je v ČR naplánováno nových retail parků do roku 2024.

Atmosféra byla přátelská, a tak není divu, že došlo i na závěrečnou diskusi, při které se přítomní hosté podělili o své problémy i úspěchy v poslední době. Vyjadřovali se zástupci obchodních značek Dr. Max Lékarna, Super zoo, DM drogeire, německého obuvnického řetězce Deichmann, prodejen Pepco apod. Bez ohledu na to, jak expandují, kolik mají obchodů atd. se všichni shodli na tom, že největším problémem, je v současné době sehnat pracovní sílu.

Pracovní část konference pak plynule přešla do ještě volnější atmosféry, podávala se společenská večeře v burgundském duchu.

foto: QAP.cz, InterCora

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24