QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zámecké slavnosti, výstavy i letní divadlo! Tachovsko láká na další akce

08.07.2019 12:58

Tachovsko i v první polovině prázdnin nabízí celou řadu akcí. Vyrazit můžete na zámecké slavnosti, historický večer nebo třeba výstavu unikátních autmomobilových modelů...

svojsin-8644

Vozy prezidentů uvidíte v Černošíně

Černošín - V černošínském muzeu tento týden připravují výstavu modelů autíček. Miniaturní auta zapůjčil na dva měsíce muzeu kladrubský sběratel Eduard Kvasnička, který do svého koníčku získal i svou dceru Janu. Ve výstavě budou modely českých vozů, ale i těch zahraničních, například prezidentské vozy z Ameriky, Francie.  
Výstava bude po celé léto otevřena denně od 10 do 17 hodin

V Boru budou Zámecké slavnosti

Bor - Už v pátek 12. července projde Borem ve 21 hodin průvod zámeckých šlechtických družin a zahájí tak víkend  tradiční Zámecké historické slavnosti. Ty  pokračují v sobotu 13. července, kde ve 13 hodin na nádvoří borského zámku budou dobové stánky, předvádění řemesel, k tomu patří i prohlídky zámku. Celodenní akci pak večer zakončí ohňová show a ohňostroj.

Horníci zvou na setkání do Plané

Planá - V sobotu 13. července se bude konat Sváteční hornické odpoledne, na které zve Hornicko-historický spolek Planá. Akce se koná od 14 hodin u Hornického muzea. Návštěvníci si mohou prohlédnout muzeum a a také poslechnout kapelu Nýřaňanku. Vstup do muzea dobrovolný a občerstvení na místě zajištěno.

Letní kino ve stříbrském muzeu

Stříbro - Ve Stříbře začíná večerní promítání letního kina v Rajském dvoře stříbrského muzea. První film je už za námi, nyní se zájemci můžou těšit na 20. července, kdy se bude promítat britský film Bohemian Rhapsody od 22 hodin, další je 17. srpna, hrát se bude film  Léto s gentlemanem od 21 hodin.

Historický večer na Krasíkově

Kokašice /Krasíkov -  Historický večer můžete strávit na hradě Krasíkově v sobotu 20. července od 19 hodin. V programu vystoupí šermdivadlo Clatonia z Klatov, uvidíte také ukázky dravců, sov a papoušků. Zajímavostí budou oživené pověsti kata Mydláře. Večer zakončí velkolepá ohňová show.

V Tachově vyhlásili soutěž o nejvtipnější fotku

Tachov – Soutěž o nejvtipnější fotku s knihou z dovolené a prázdnin. Soutěž pro děti i dospělé a fotografie můžete odevzdávat v knihovně od 1. června do 14. září. Výsledky budou zveřejněné 23. září.

Jak jsem fotil Stříbro za padesát let

Stříbro - Fotograf Ladislav Jiránek ze Stříbra zahájil výstavu, kde jdou vidět změny i stavební úpravy města za posledních padesát let. Fotografovi je už 82 let a stále se aktivně zapojuje do dění ve městě a pravidelně svými snímky oživuje vestibul stříbrské radnice. Novou výstavu ale instaloval do bývalé hasičárny a je k vidění každý víkend od 15 do 17 hodin až do 19. července.

Josefova Huť opět po roce zve na letní divadlo

Josefova Huť -  Do údolí řeky Mže v Pavlovicích opět míří divadlo Podkova. Letos zahraje inscenaci Úplní cizinci v podání absolventů herectví a tance Pražské konzervatoře. Divadlo v přírodě je naplánováno na sobotu 27. července od 17 hodin a také na úterý 30. července od 20.30 hodin. Představení se koná i za deště, vstupné je dobrovolné.

Loutky v tachovském muzeu

Tachov - Muzeum Českého lesa v Tachově zve na  výstavu Loutky z Domažlic. Expozice zahrnuje několik sbírek domažlického muzea a doplní ji také interaktivní zastavení pro děti i dospělé.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24