QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zámek Kozel láká na mimořádné adventní prohlídky "Když zámek spí..."

28.11.2019 9:57

I když hlavní turistická sezóna na památkách v regionu skončila, řada z nich chystá mimořádné prohlídky. Výjimkou není ani zámek Kozel. Návštěvníkům přiblíží i práci restaurátorů.

Kozel

Mimořádné adventní prohlídky se na zámku Kozel chystají v polovině prosince. Kapacita ale bude omezená a zájemci by si vstupenky měli rezervovat předem.

"Ačkoli se interiéry nehemží návštěvníky, stále se zde něco děje, a proto jsme se rozhodli pojmout letošní adventní prohlídky poněkud netradičně. Nebudou kostýmované, ani pohádkové, či jinak zaměřené na děti. Naopak budou pojaté poněkud odborně a budou určeny zvídavým návštěvníkům, které zajímá především pozadí toho, co zde běžně prezentujeme," lákají pořadatelé.

Návštěvníci se během prohlídek seznámí s prací restaurátorů, dozví se, v čem spočívá péče o zámek. "Dotkneme se také badatelských prací a v neposlední řadě Vás seznámíme s našimi záměry a plány reinstalací," upozrňuje správa zámku.

Prohlídky budou probíhat v neděli 15. prosince od 12:00, 13:00, 14:00 a 15:00. Kapacita prohlídky je vždy 20 osob, proto by si zájemci měli vstupenky rezervovat na telefonním čísle 377 969 040 nebo prostřednictvím e-mailu na adrese kozel@npu.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24