QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zaměstnanci z janovického domova pro seniory dostali vysvědčení

05.07.2020 17:14

Pracovníky domova hodnotili klienti i jejich příbuzní. K předání netradičního vysvědčení jim zahráli dudáci. Známkovaly se neobvyklé předměty jako je "šik" uniforma, empatie a dobrá nálada nebo nápady. 

1

Akce v Janovicích nad Úhlavou dokazuje, že i v domovech pro seniory může být veselo. "Celou akci jsme organizovali s nadhledem. Jsme rádi, že se příbuzní i klienti u hodnocení a při akci samotné hlavně pobavili. Zpětná vazba, kterou nyní od klientů máme, je pro nás ale nesmírně důležitá,“ uvedl ředitel domova Clementas v Janovicích nad Úhlavou Lukáš Bardon. Protože ani na některých školách nedostávaly děti na vysvědčení známky, ale slovní hodnocení, bylo ke známce z každého předmětu přiřazeno adekvátní slovní hodnocení

Ke každému předmětu existovalo pět možností, ze kterých hodnotící vybírali. Kvůli omezení návštěv nebylo možné na zahradní slavnost zvát příbuzné. Řada z nich ho ale sledovala v přímém přenosu na internetové televizi s názvem Clementas ŽIVĚ.

Během slavnostního dopoledne si za zaměstnance vysvědčení převzala staniční sestra Lucie Tomanová. Zaměstnanci prospěli s vyznamenáním, na vysvědčení se objevilo i několik dvojek.

"Zatím fungujeme první pololetí. Známky nás příjemně překvapily. I když máme otevřeno teprve půl roku, jsou u nás klienti spokojení. Do příští roku chceme známky ještě zlepšit,“ uvedl Lukáš Bardon.

K pohodě přispěli bratři Hradečtí z Domažlic. Mladí muzikanti Hynek a Patrik, kteří vystupují také s domažlickou Konrádyho dudáckou muzikou, zazpívali i zdejším seniorům několik jejich zamilovaných písní. "Překvapilo nás, kolik seniorů nás zná. Je tu hodně lidí z Domažlicka, “ uvedl Hynek Hradecký.

Jedna ze zdejších klientek je znala z televizní stanice Šlágr, další pracovala s jejich babičkou v domažlickém Šumavanu. "Jeden z klientů hrál dříve v kapele s legendou Konrádyho dudácké muziky Václavem Švíkem,“
doplňuje jeho bratr Patrik.

Před publikem hráli Hradečtí po tříměsíční pauze způsobené koronavirem. "Jsme rádi, když se diváci zapojí a zpívají s námi, což se tady povedlo,“ uvedl Hynek Hradecký. Stejně jako bratr se vedle foklóru věnuje i jiným hudebním žánrům jako je například pop, swing, folklor nebo muzikál.

Vysvědčení

"šik" uniforma

1) tuhle ženskou bych chtěl mít doma!

2) opravdu slušivý pracovní oděv

3) je to pěkný, ale hodila by se sukně

4) proboha kdo jim navrhnul ten mundúr?

5) Co je to za strašidlo?!

 Ochota komunikovat

1) je radost sem zavolat

2) jsou to příjemná děvčata

3) ta děvčata by mohla být příjemnější

4) holky dnes asi vstaly z postele špatnou nohou

5) proč jsou takové?!

Vstřícný přístup a stálý úsměv na rtu

1) umí se opravdu roztomile usmívat!

2) pěkně se usmívá!

3) mohla by dělat reklamu na zubní pastu!

4) sakra, co se na mě tak šklebí?!

5) nemá ta paní obrnu lícního nervu?!

Empatie a dobrá nálada 

1) tady mi opravdu rozumí

2) tady mi snad rozumí

3) rozumí mi?

4) já mám pocit, že mi nerozumí

5) Já už tomu nerozumím...

Nápady a práce s klienty

1) Umí udělat skvělou zábavu

2) Je to tu boží!

3) Já mám rád tenhle klid!

4) zábava je od slovesa bavit se a ne nudit se...

5) chtějí je tu unudit k smrti?

Pečlivý úklid

1) z té podlahy by se dalo jíst

2) a hele flek...!

3) uklízečka má asi dnes volno...

4) uklízečka si asi zapomněla brýle...

5) Uklízelo se tady vůbec někdy?!

FOTO: Domov Clementas

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24