QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zápach v dodávce způsobily hnijící mořské plody, Vietnamec je převážel na Folmavu

14.09.2021 18:57

Voňavé překvapení čekalo na hlídku celníků, kteří zastavili dodávku s českou registrační značkou. Auto řídil muž vietnamské národnosti a převážel mořské plody a ryby v silně nevyhovujících podmínkách.

Vietnamec_převoz ryb a plodů_CÚPK
Vietnamec_převoz ryb a plodů_CÚPKVietnamec_převoz ryb a plodů_CÚPK1Vietnamec_převoz ryb a plodů_CÚPK3Vietnamec_převoz ryb a plodů_CÚPK2Vietnamec_převoz ryb a plodů_CÚPK4

Hlídku Mobilního dohledu překvapil silný zápach, který vycházel ze zadní části vozidla. "Ve čtvrtek 9. září v odpoledních hodinách zastavili celníci na silnici I/26 u obce Staňkov dodávku s českou registrační značkou, řízenou občanem vietnamské národnosti. Kontrolou ložné plochy byly zjištěny polystyrenové krabice obsahující volně ložené syrové i živé mořské živočichy a jejich části. Jednalo se celkem o 20 krabic o hmotnosti cca 200 kg," uvedla mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj Marcela Kašparová.

Teplota v nákladovém prostoru byla naměřena podstatně vyšší, než je přípustné a z toho důvodu nešlo vyloučit kontaminaci zboží. "Příslušníci hlídky předali případ Krajské veterinární správě pro Plzeňský kraj, do jejíž kompetence podezření z porušení veterinárních předpisů při přepravě živočišných produktů spadá. Ta potvrdila, že přeprava byla realizována v nevyhovujících podmínkách," dodala Kašparová.

Dle výpovědi spolujezdkyně závoz směřoval na Folmavu.

Foto: Celní úřad pro Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24