QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zápisy na oblíbenou univerzitu třetího věku se rychle blíží

04.08.2020 14:50

Univerzita třetího věku při Západočeské univerzitě v Plzni spouští v srpnu rezervační systém pro nadcházející akademický rok. Nabízí čtyři desítky kurzů včetně řady novinek.

1
123

"Nabídku našich studijních programů každý rok obměňujeme. Zahrnuje nejen tradiční obory, ať už jsou zaměřeny humanitně, přírodovědně, či technicky, ale volíme také témata ze současného světa, o kterých se naši posluchači chtějí dozvědět víc,“ říká vedoucí Univerzity třetího věku Magdalena Edlová. "Naši přednášející, mezi nimiž jsou jak vyučující Západočeské univerzity, tak externí odborníci, jsou přitom zárukou vysoké odborné kvality programů univerzity třetího věku,“ doplňuje Magdalena Edlová.

Mezi letošní novinky patří například předmět Média a politika, jehož účastníci se seznámí s fungováním a rolí médií. V předmětu Chemie a společnost studenti poznají nejrůznější aplikace chemie v životě společnosti i při každodenních činnostech. V předmětu Praktika sociální psychologie se budou zabývat verbální a neverbální komunikací a tím, jaký mají jednotlivé složky komunikace vliv na vytváření vztahů a řešení konfliktů. V předmětu Moderní typy cestovního ruchu bude pozornost věnována cestování a jeho významu pro jednotlivce i celou společnost. Pro ty, které zajímá právo a kriminalita je v nabídce předmět Násilné a mravnostní trestné činy v platné právní úpravě. Kurz Dokumenty, které změnily svět posluchačům osvětlí pozadí vzniku dokumentů, které stály na počátku významných společenských změn. Příběh evropského románu zve na cestu historií této vrcholné literární formy. Předmět Česká krajina prakticky a názorně ukáže, jak se na vzhledu krajiny projevují společenské změny. Účastníci kurzu Kouzelný svět bylinek získají informace z oblasti bylinkářství a léčitelství. Do historie posluchače zavedou předměty České dějiny, Křesťanské kořeny Evropy nebo Regionální archeologie a historie – Plzeň a západní Čechy. Celkem univerzita třetího věku nabízí čtyři desítky programů, včetně jazykových kurzů angličtiny a němčiny.

Studium je určeno pro seniory a lidi ve třetím stupni invalidního důchodu. Podmínkou není maturita ani délka předchozího vzdělání.

Zájemci mohou navštěvovat kurzy v deseti městech Plzeňského a pěti městech Karlovarského kraje, a to v Plzni, Klatovech, Tachově, Stříbře, Zbirohu, Spáleném Poříčí, Rokycanech, Dobřanech, Plasích, Horažďovicích; Chebu, Aši, Sokolově, Karlových Varech a Mariánských Lázních.

Kompletní nabídku a veškeré potřebné informace najdou zájemci na webových stránkách u3v.zcu.cz., zde také budou probíhat rezervace. Účast v pokračujících studijních oborech si zájemci mohou rezervovat od 5. srpna od 12 hodin do 8. srpna do 20 hodin. Rezervační systém nových oborů bude spuštěn v pondělí 10. srpna ve 12 hodin a přístupný bude do čtvrtka 13. srpna do 20 hodin. Samotné zápisy pak budou probíhat od 19. do 21. srpna. Zcela noví posluchači jsou k zápisu zváni na 24. srpna. Uvolněná místa z nevyzvednutých rezervací se pak budou zapisovat 3. září.

FOTO: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24