QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Září přinese na Tachovsku nabitý program! Podívejte se na tipy...

02.09.2019 11:58

Slavnosti, hudební večer, koncerty i zajímavé výstavy. Tachovsko nabídne v průběhu září hodně zajímavé akce pro všechny generace. Podívejte se na tipy, kam v září vyrazit...

slavnosti stříbro

Loretánské slavnosti v Boru

Boru - Loretánské slavnosti v Boru začínají v pátek 6. září, budou zahájeny slovem starosty a faráře, následuje skupina Pády na borském náměstí. Hlavní program se odehraje v sobotu na náměstí, kde vystoupí Chodovarka, taneční skupina Caramelka, kapela COP, Těžkej Pokondr, večer se pak z pódia ozve Penzistor, Legendy se vrací, Anacreon.   U zámku v sobotu zahraje Zvlášný škola, HI-FLI a Cerberos. V neděli se můžete těšit na setkání s Yvettou Blanarovičovou. Po oba dny bude zpřístupněn borský zámek, v sobotu i muzeum, kde je výstava motorek.

Ve Stříbře budou křtít novou knihu

Stříbro - Novou knihu pod názvem Stříbro - historie a současnost ve fotografii budou křtít 6. září od 18 hodin v podkrovním sále městského muzea. Večer bude moderovat Petr Jančařík, hudební doprovod - Josef Fousek. Účastníci křtu uvidí také nové propagační video o městě, které připravila televize ZAK v rámci cyklu Krásy našeho kraje.

Otevřou stříbrské památky

Stříbro - Město Stříbro zpřístupní své památky dne 7. září od devíti hodin. Na návštěvníky čeká vyhlídka z věže kostela Všech svatých, muzeum i Hornický skanzen. U Branky bude otevřen také objekt lehkého opevnění. Zájemci si vyzvednou ránou ve stříbrském muzeu a infocentru pamětní listy, na které budou sbírat razítka. Když vyplnění list donesou zpět, dostanou upomínku na Den EHD.

Hudební večer v Konstantinových Lázních

Konstantinovy Lázně - Poslední letní akce pod širým nebem se koná v Konstantinových Lázních 7. září od 20 hodin na louce u tamního kulturního domu. Vystoupí kapely SKAVARE a TERNE ČHAVE. Vstupné je 150 korun.

V Záchlumí bude Slavnost Panny Marie

Záchlumí - V Záchlumí se v neděli 8. září bude konat Slavnost Panny Marie. Akce bude zahájena ve 13 hodin u tamního kostela. Návštěvníci si můžou prohlédnout otevřený kostel, kde budou vystavené historické fotografie, na místě bude i živá hudba, občerstvení a také možnost jízdy na koních. Na děti čekají rukodělné dílničky. Ve 14 hodin začne Mše svatá vedená farářem Miroslavem Martišem. Historické kostýmy předvede v 15 hodin  Dámský klub Cebiv a Ateliér Arachné. Pak zahraje Hasičanka a v 17.30 hodin se předvedou akrobaté - vystoupení závěsné akrobacie - spolek Žongléros. Současně je Den otevřených dveří v MŠ a ZŠ, kde jsou nainstalovány výstavy dětských prací.

Prodloužili výstavu autíček!

Černošín - V černošínském muzeu prodloužili výstavu modelů autíček. Miniaturní auta zapůjčil muzeu kladrubský sběratel Eduard Kvasnička, který do svého koníčku získal i svou dceru Janu. Ve výstavě jsou modely českých vozů, ale i těch zahraničních, například prezidentské vozy z Ameriky, Francie.  Zájemci, kteří chtějí výstavu vidět, mají šanci ještě do konce září. Spolu s autíčky bude ještě zahájena výstava tří malířek z Pavlovického ateliéru, která začíná 15. září od 16 hodin.

Extra band v Černošíně

Černošín - Skupina Extra band revival zavítá do Černošína na letní parket v muzejní zahradě 14. září od 21 hodin. Vstupné činí 150 korun. V případě nepříznivého počasí bude akce přesunuta do prostoru sálu Motorestu Vlčák.

Vernisáž obrazů v Černošíně

Černošín - Vernisáž obrazů od tří autorek z Pavlovického ateliéru bude zahájena 15. září v 16 hodin v černošínském muzeu. Svá díla představí Jarmila Krynická,  Lenka Vokrojová a Věra Matoušková. Po zahájení výstavy si zájemci můžou vyzkoušet malovaní pod vedením Jarmily Krynické.

V Tachově vyhlásili soutěž o nejvtipnější fotku

Tachov – Soutěž o nejvtipnější fotku s knihou z dovolené a prázdnin. Soutěž pro děti i dospělé a fotografie můžete odevzdávat v knihovně od 1. června do 14. září. Výsledky budou zveřejněné 23. září.

Zdeněk Izer míří do Stříbra

Stříbro - Populární bavič Zdeněk Izer opět míří za svými fanoušky do Stříbra. Do kina Slavia zavítá 24. září a "Na plný coole" se rozjede v 19 hodin. Vstupné je 250 korun, předprodej v kanceláři MKS ve Stříbře v prvním patře kina Slavia.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24