QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zasype nás bílá nadílka. Meteorologové čekají silné sněžení a zase vítr – FOTKY

26.02.2020 10:16     26.02.2020 12:19

Šumava se probudila do bílého rána, připadlo několik centimetrů nového sněhu. Pořádně sněžit má začít už ve čtvrtek 27. února. Meteorologové vydávají výstrahu před silným sněžením a větrem!

4
413672

Teploty na Šumavě se ve středu 26. února pohybují lehce pod nulou. Ve skiareálu na šumavském Špičáku přibyly tři centimetry nové bílé nadílky a stále drobně sněží.

Sněžení by mělo během zítřka výrazně zesílit. Český hydrometeorologický ústav proto vydal výstrahu  před silným sněžením v kombinaci s čerstvým větrem, která se týká také Plzeňského kraje. Sníh a vítr by k nám měly dorazit ve čtvrtek kolem 18. hodiny a potrápí nás do pátku 28. února 9 hodin ráno.

"Ve čtvrtek večer a v noci na pátek očekáváme v souvislosti s přechodem tlakové níže na západě ČR vydatnější sněžení, které bude ve druhé polovině noci slábnout. Očekáváme zde většinou od 4 do 12 cm nového sněhu. V nižších polohách půjde o těžký, vlhký sníh. Na Šumavě a v Krušných horách se budou tvořit sněhové jazyky. V jižní polovině ČR v noci na pátek očekáváme čerstvý, přechodně až silný severozápadní vítr místy s nárazy kolem 20 m/s (kolem 70 km/h), během pátečního dne bude vítr postupně slábnout,“ informuje Český hydrometeorologický ústav.

Varování před silným větrem platí především pro Domažlicko, Horažďovicko, Klatovsko a Sušicko.

FOTO: www.spicak.cz, František Tománek

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24