QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Železnorudsko aktuálně: Bílá stopa láká, silnice jsou bez sněhu! FOTKY

12.01.2019 19:51

V sobotu 12. ledna bylo na Železnorudsku zataženo, teploty těsně nad nulou. Bohatá sněhová nadílka lákala i běžkaře, a to i na stopy do Bavorské Rudy. Silnice jsou bez problémů sjízdné.

Běžecké centrum Bavorská Ruda (8)
Běžecké centrum Bavorská Ruda (8)Běžecké centrum Bavorská Ruda (6)Bavorská Ruda (2)Bavorská Ruda parkoviště stadionu (1)Bavorská RudaBavorská Ruda parkoviště stadionu (2)Běžecké centrum Bavorská Ruda (1)Bežecké centrum Bavorská Ruda (1)Bežecké centrum Bavorská Ruda (2)Bežecké centrum Bavorská Ruda (3)Bežecké centrum Bavorská Ruda (4)Běžecké centrum Bavorská Ruda (4)Běžecké centrum Bavorská Ruda (5)Běžecké centrum Bavorská Ruda (7)Běžecké centrum Bavorská Ruda (9)Běžecké centrum Bavorská Ruda (10)Silnice do Železné Rudy (1)Silnice do Železné Rudy (2)Silnice do Železné Rudy (3)Silnice do Železné Rudy (4)Silnice do Železné Rudy (5)Silnice do Železné Rudy (6)

Žádný mráz, teploty nad nulou, sem tam déšť a mrholení, sněhové přeháňky, zataženo a malá viditelnost, tak vypadala sobota na Železnorudsku.

Na Železnorudsku je sice sněhová peřina vysoká, silnice jsou ale díky smíšeným přeháňkám, občasnému dešti a vyšším teplotám bez sněhu a mokré. Pokud tedy chcete vvyrazit, nemusíte se bát, silnice jsou sjízdné bez komplikací.

Bohatá sněhová nadílka láká na Šumavu i běžkaře. Stopy kolem Železné Rudy byly většinou upraveny v pátek 11. ledna. Někde mohou být ale zaváté. Platí i varování, že pod tíhou sněhu mohou padat stromy. Parkoviště na Gerlovce a dalších místech byla v sobotu zaplněná.

Češi jezdí na běžky i za hranice. V Bavorské Rudě v běžeckém centru byla v sobotu většina návštěvníků z Čech, parkoviště u startu běžeckých tras bylo plné českých aut. Běžkaři se ale museli spokojit jen s ježděním na stadionu. Běžkařské okruhy totiž nebyly strojově upraveny, a lidé tak mohli využít pouze upravené krátké okruhy na stadionu. I tak se ale někteří dobrodruzi vydali na větší okruhy, stopu si sami v hlubokém sněhu vyjeli.

foto: QAP.cz

 


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24