Žena uvízla v korytu řeky! Podchlazenou ji z vody vytáhl policista - FOTKY

30.08.2019 13:53

Dramatický boj o život ženy, která uvízla v korytu řeky Merklínky, má šťastný konec. Žena se půl hodiny zoufale držela jen větve, podchlazenou ji z vody vytáhl policista.

2
21

Drama se odehrála ve čtvrtek nad ránem, kdy se na policisty ze Stodu obrátila svědkyně s tím, že slyší blízko řeky Merklínky ženské volání o pomoc.

"Hlídka policistů okamžitě vyjela na místo, kde byla během několika minut. Policisté skutečně našli ženu, která se držela za větev v korytu řeky a volala o pomoc. Sama se nebyla schopna dostat na břeh. Jeden policista z dvoučlenné hlídky bez váhání skočil pro ženu do vody, kde byla zhruba dvoumetrová hloubka. Policista ženu nejprve zklidnil a poté s ní doplaval ke břenu řeky, kde ji pak společně s kolegou vytáhli na samotný břeh," popisuje mluvčí policie Ivana Jelínková. Policisté nejdřív poskytli žena první pomoc, následně přivolali záchranku.

Život ženy podle všeho skutečně policista zachránil. Ve chladné vodě byla zhruba půl hodiny. "Po ošetření žena policistům uvedla, že se do vody dostala nešťastnou náhodou, že do vody spadla, když se vracela domů od své kamarádky, kde popíjely alkohol. Policisté ženě naměřili téměř jeden a půl promile alkoholu v dechu, a tudíž za pád do vody mohl pravděpodobně stav podnapilosti. Dle jejích slov strávila ve vodě zhruba třicet minut. V době ošetření měla žena 33 stupňů tělesné teploty," uzavírá policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24